Színház

Mágnás Miska

operett

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az ismerten felcsendülő operett dalok mellett, a hétköznapi együttélés törvényszerűségeinek ellentmondó, megmagyarázhatatlan érvényességű társadalmi hierarchia csúcsának hatalma is valós jelenség. Baracs István vasúti mérnök érdekellentétbe kerül a közeli nemesi birtokon élő Korláthy gróffal, aki józan eszének ellentmondó, rangjánál fogva mégis jogosnak hitt igényt formál a falu számára épülő vasútra. Baracs és Korláthy grófkisasszony ismeretlenül egymásba szeretnek, ám a kastélyban áthidalhatatlannak tűnő szándék tátong közöttük, melyet a gróffal való ellentét csak súlyosbít.
Egy letűnt kor abszurditásig fajuló társadalmi különbségeit teszi nevetségessé Mágnás Miska története, melyben egy egyszerű lovász minden különösebb nehézség nélkül, nemeseket megtévesztő hitelességgel- tigrisvadász grófnak adja ki magát. A szerepjáték egyszerűbb mint gondolnánk. A látszat győz, az igazi tigrisvadász érkezéséig. A lelepleződés és a botrány- ahogyan a szerencsés befejezés is – elkerülhetetlen.

Zenekar: Bene Zoltán – billentyű; Boldizsár Szabolcs – fuvola; Hompoth Arthur Norbert – perkució; Ráduj Gábor – zongora; Szőgyör Árpád – nagybőgő; Veress Csaba Levente - hegedű.

A(z) Csíki Játékszín előadása

Stáblista:

Hozzászólások