Színház

Magyar Cirkuszcsillagok

cirkuszi előadás, magyar, 2013., 0 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A magyar cirkuszművészet 2012. évi nagy sikere, hogy a MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft-t az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzeti előadó-művészeti szervezetté nyilvánította. Ez azt jelenti, hogy a Fővárosi Nagycirkusz - hasonlóan a Magyar Állami Operaházhoz és a Nemzeti Színházhoz - kulturális csúcsintézménnyé vált.

A 2013-as év első nemzeti cirkuszévadunk lesz, ami jelentőségében csak a Fővárosi Nagycirkusz 1971. január 16-i megnyitásához fogható. Az akkori gálaműsort nemcsak az artisták emlegetik a mai napig, hanem mindazon szerencsések, akik személyesen láthatták.

Célunk most nem lehet más, mint túlszárnyalni a dicső elődök teljesítményét és az ünnepi alkalom tiszteletére olyan magyar gálaműsort bemutatni, amelynek csodájára jár mindenki. A műsor igazi szenzációja lesz, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban először mutatja be Richter Flórián és lovas-akrobata csoportja világhírű produkcióját, mely a Monte Carloi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon - a magyar cirkusztörténelemben egyedülálló módon - Arany Bohóc-díjat nyert.

A nagy eseményen közönségünk megcsodálhatja a Monte Carloban bronzérmes Golden Power duó látványos erőegyensúlyozó számát, és természetesen felsorakoznak a magyar cirkuszdinasztiák képviselői csakúgy, mint a Cirque du Soleil magyar sztárjai.

1. rész
Zenekari nyitány
Magasiskola
Eötvös Loránd és partnere - zsonglőr duó
Egzotikus állatszám - elefánt és tevék
Dittmár Roland és Németh Ágnes - komikus duó
"Elastic-Fantastic-Bombastic" - bungee jumping
Freiheit - lovak szabadidomítása

2. rész
Simet László, Simet Olga és Bak Diana - THE ARC (óriás szemafor)
Passzázs
Postakocsi - lovas-szám
Cigánytábor - zsonglőrök, tűznyelők, táncosok
Komikus gumiasztal akrobatika
Golden Power - erőemelők (2004 - Monte Carloi Nemzetközi Cirkuszfesztivál Bronz Bohóc-díj)
Richter Flórián és lovas akrobatái - zsokészám (2008 - Monte Carloi Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany Bohóc-díj)
Finálé

A(z) Fővárosi Nagycirkusz előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások