Színház

Minden máshogy van

előadás, 60 perc, 2018.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

- az emberi tényező –

Kortárs táncszínházi előadás az elmagányosodás, a csalódottság és a magány állandósuló jelenlétéről, az emberi természetből való végtelen kiábrándulásról és az emberiséggel való kényszerű szakításról. A felismerésről, hogy minden máshogy van, hogy együtt vagy egyedül, de örlődünk egy világban, amelyet egyszerűen csak hiba nem alapjaiban megkérdőjelezni. Mert minden úton, minden élményben, minden kapcsolatban előbb vagy utóbb megjelenik az, amit úgy hívunk: az emberi tényező.

Az emberi természet nélküli létezés illúziója.

Az emberekben való csalódottság.

Az egyedül vagyok élménye. Az elmagányosodás elfogadása.

A pillanat, amikor már inkább nem mondunk egymásnak semmit. Amikor elengedjük, mert úgysincs értelme. Nem futunk neki még egyszer, mert már nem hiszünk benne. Az a légüres pillanat, amiben lassan elfogadjuk, hogy nincsen senki, akiben megbíznánk. Amikor már felesleges a kommunikáció. A pillanat, amikor úgy döntünk, hogy magunk mögött hagyunk... mit is?

Mindent, amit fontosnak tartottunk. A dolgokat, amik számítottak annak az énünknek, akik korábban voltunk. De ettől a pillanattól kezdve soha többet nem lehetünk már azok, akik voltunk. Ez a pillanat inspirált.

És az ez után való létezés.

Az, hogy minden máshogy van.

Ahogy egyedül állok a folyóparton. Szürke az ég és a Duna is úgy folyik, mintha nem menne sehova. Elfog az az érzés, hogy igazából bármit megtehetnék. Vannak azok a dolgok, amiket megtehetnénk, de nem tesszük. Azok a dolgok, amikre képesek vagyunk, de számolunk a következményekkel. És aztán van az a pillanat, amikor nem számítanak a következmények, mert a közönyösségből való kitörés, az életben maradás, a valóság megízlelésének a vágya erősebb, mint bármi más. Mert minden mindegy. Túl sok mindenről szól, de mégsem szól semmiről. Nem mond semmit, de megmutat mindent. Hogy miért nem működik. Mert mindig ott van. Az emberi tényező.

Előadók: Albert Réka, Ács Dóra, Bogáti Fanni, Csibi László, Gyulai Júlia, Joó Gyöngyvér, Potornai Norbert, Szilágyi Violetta, Ungi Krisztián, Viderman Laura

Bemutató időpontja:

2018. június 13.,

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások