Színház

Minél gyorsabban megyek, annál kisebb vagyok

színmű, 2 felvonás, 120 perc, norvég, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Kjersti Annesdatter Skomsvold (1979) norvég írónő ezzel az első regényével elnyerte a legjobb pályakezdő írónak járó TarjeiVesaas díjat. Az Oslói Nemzeti Színház 2014. január 11-dikén bemutatott előadása ősbemutató.

A színpadi előadás három nagyszerű alkotó - a rendező MargrethOlin, az író KjerstinAnnesdatterSkomsvold és a színésznő Anne Marit Jacobsen - találkozásának gyümölcse.

Az előadás az öregedő és a magányos MatheaMartinsen-ről szól. Az emlékek és a jelen idő csúszkálnak ide-oda benne különös tragikomédiát alkotva. Amíg Mathea férje, Epszilon a Norvég Statisztikai Hivatalban dolgozik, addig ő otthon süti habcsókjait és fülmelegítőt kötöget. Számára ez volt az élet. Amikor nyugdíjba vonulásának első napján Epszilon meghal, Matheát mérhetetlen veszteség éri. Hirtelen ott áll egyedül a világban. Mi lesz, ha már azelőtt meghal, mielőtt bárki észrevenné, hogy egyáltalán élt? Mit hagy maga után? Lehet-e félni egyszerre az élettől és a haláltól? Elhatározza, hogy elás egy idő kapszulát, beöltözik esküvői ruhájába és várja, hogy egyszer talán valaki megkérdezi tőle, hány óra.

A(z) Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások