Színház

Moment House

előadás, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Scallabouche Társulat 10 éve működik Magyarországon Alexis Latham brit színház-rendező és improvizációs színművész irányításával. A Scallabouche Budapest egyetlen alternatív brit színházi társulata. A társulat elsősorban angol nyelvű előadásokat hoz létre, Magyarországon is népszerűsítve az improvizáció, helyzet- és stílusgyakorlatok hagyományát.

Egy férfi és egy nő állnak egy New York-i lakás ablakában, és egy budapesti falat néznek. Egy fiatal férfi lelép az útról Budapesten, és egyenesen egy queensi autóba száll be. Egy férj elfordul a feleségétől az ágyban, és megmarkolja a szeretője gyűrött ruháját. Egy újszülött baba elhagyja végre az anyaméh börtönét, és kiúszik a száraz levegőbe, míg egy artista az ikertornyok közé kifeszített drótkötélen fekszik, és a szabadulásról álmodozik...

A Scallabouche és a Firefly képességeik és egyéni stílusuk egyesítésével játsszák el ezt a sivár és komikus mai mesét, miközben vegyítik az angol és a magyar nyelvet. Komoly félreértéssel és katasztrofális eseményekkel kezdődik a történet, majd hallunk rossz akcentusokat, találkozunk az éjszakai bárok zavart publikumával, látunk álbajszokat, és néhány régi géppuskát. A Moment House a döntéseink által előidézett szakadásokat kutatja: amikor egy döntés hatására egy élet kettéválik, az identitás pedig egyszerűen felkel és elsétál.

A(z) Scallabouche előadása

Bemutató időpontja:

2010. április 22., Scallabouche

Stáblista:

Hozzászólások