Színház

Nem félünk a farkastól

dráma, 2 felvonás, magyar, 2009.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Egy bölcsebb és egy tapasztalatlanabb házaspár találkozik. A fiatalság és a megélt évek gőgje, mindkettő kétségbeesett tudatlansága és ennek leplezése. Humorral, rettenetes és szinte felülmúlhatatlan kegyetlenséggel, együgyűséggel, agresszióval és rengeteg alkohollal. Az idősebb - Martha és George - egy egyetemi parti után vendégül látja a fiatal oktatót, Nick-et és annak feleségét, Honey-t. Ivás, beszélgetés, hajbakapás, kibékülés - ez a "menetrend", miközben egyre többet tudunk meg mind a négyükről és a házasságukról. Martha és George annak a borzalmas kaptatónak a végén zihál, amelyre a két fiatal csak most kezd - végzetét nem sejtve - fölkapaszkodni. Az utat a karriervágy, a társadalmi konvenció, az elidegenedés jelölte ki. Ebben a fölfelé törésben elfogy az élet oxigénje: a szeretet, a megértés, az eszményekhez való okos hűség.

A(z) Győri Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. február 7., Győri Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

dreamer1 2009 márc. 08. - 08:32:06
Egy kis érdekesség hogy Csankó Zoltán pár évvel ezelött ugyanebben a darabban Nick szerepét alakította a Radnóti Színház legendás elõadásában.
bbalazs0729 2009 febr. 20. - 09:03:23
hihetetlenül jó darab.nagyon jól tartja a nézõben a feszültséget.Csankó Zoltán óriásit nyújt. Nem túl hosszú, nem túl rövid.nagyon jól lett beépítve a szinpad és bejátszák az egész teret.bravó