Színház

Neo Japanesque

előadás, japán, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Imagination Stage produkciói Hiroaki Omote a hagyományos Shinto fesztiválokon és a Shugendo gyakorlatok során szerzett tapasztalataiból táplálkozó spirituális ihletettségére épülnek. A spirituális Japánból származó Omote küldetésének érzi, hogy hangsúlyozza a harmónia és a spirituális kultúra, valamint a Természet fontosságát. Színházi produkciói és kiállításai révén hirdeti az élet születésének fontosságát, az anyatermészethez való visszatérést és a spirituális kultúrát.

A Kagura (istennek ajánlott hagyományos zene) több formában is létezik a világ számos részén. A táncosok és a nézők számára is becses módja a természet megtapasztalásának mind az öt érzékszervvel. A Hiroaki Omote által képviselt Modern Kagura alapja a generációkon keresztül öröklődő Shinto zene. Omote szerint Isten világa az ember világával együtt fejlődik, változik, éppen ezért úgy gondolja a Kagura is könnyebben megérthető és érezhető fejlettebb módszerek révén, mely által lehetővé válik, hogy a táncosok, a nézők és Isten eggyé váljanak.
Az előadás nyolc jelenetből áll:
Noborino Yogasane
1. Uzu Uzu
2. Umi Umu
3. Nari Naru
4. Kori Koru

Kudarino Yogasane
5. Wabi Wabi
6. Sabi Sabu
7. Kabi Kabu
8. Tobi Tobu
Az első négy jelenet a teremtésről szól, ahogyan Isten megteremtette és megformálta a földet. Ez a spirituális világ, a Noborino Yogasane az emberi számára szinte láthatatlan. Az utolsó négy jelenetben annak lehetünk tanúi, ahogy isten teremtményei, az emberek, a dolgok, a testek és lelkek élettel telnek meg. Ez a valóságos világ, a Kudarino Yogasane az ember számára is látható. Japánban a 4-es szám az erőt szimbolizálja, míg a nyolcas az univerzum végtelenségére utal és egy nagyon szerencsés szám is egyben. Minden akkor kezdődik, mikor a négyes találkozik egy másik négyessel és nyolc lesz belőle.

A(z) Merlin előadása

Stáblista:

Hozzászólások