Színház

NO PROBLEMO - Orosz Gyuri önálló estje

stand-up comedy, magyar, 2016.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Az életünk problémák sokasága, amelyeket megoldunk, vagy elfogadunk. Biztos mindenki járt már úgy, hogy külső szemlélőként figyelte meg, amint valaki kiveri a balhét egy üzlet pénztáránál egy előre tolakodó vásárló miatt. Ilyenkor egy másik vevő úgy oldja meg a problémánkat, hogy mi nem is veszünk részt a konfliktusban. Ilyen Orosz György humorista előadása is. Póker arccal ülhetünk ha szóba kerül egy kellemetlen egészségügyi probléma, vagy egy párkapcsolati vitaforrás. A Showder Klub humoristája az életéből vett kellemetlen momentumok felidézésével vezeti be a közönséget a problémamegoldás világába. Az életben a negatív élményekre mindig emlékszünk és azt szoktuk mondani, hogy egyszer majd ezen nagyon fogunk röhögni. Ez Orosz Györgynél is így van, a közönséget az első pillanattól kezdve magával ragadja a humorista előadásmódja és a történetei. Most is könnyezni fognak a nézők a problémáktól, de most nem a sírás, hanem a nevetés fogja kiváltani.

Manapság rengeteg idézetet és életviteli tanácsot olvashatunk a közösségi oldalakon, ezeket nem véletlenül osztják meg a felhasználók, hiszen találnak benne valami hasonlatosságot a saját életükkel. Orosz Gyuri mindenki problémáját megéli a színpadon, és mire véget ér a 2x40 perces előadás rájövünk, hogy a humoristán keresztül mindenki a saját problémáját is megoldotta.

Nem túlzás azt mondani, hogy Orosz György megérett egy egész estés stand up comedy előadásra. Évek óta számtalanszor láthattuk a Showder Klubban, a Comedy Centralon vagy hallhattuk a Rádiókabaréban. Most egy komplex, több szálon futó 80 perces produkcióval mutatja meg, hogy mi az igazi stand up comedy. Számára mindig az ember áll a középpontban és úgy húzza alá poénokkal a mondanivalóját, hogy azon még hetek múlva is gondolkozni fogunk.

Az önálló estnek több főpróbája is volt már, de most lesz a No Problemo est igazi premierje. Bár Orosz György soha nem nyugszik, mindig improvizál és aktualizál, így a későbbiekben sem lesz két egyforma előadása. Ezért is jobb a stand up comedy élőben, mint a tévében.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

10/10
totolottototo 2016 nov. 04. - 18:19:40 10/10
Én már voltam, úgy röppent el a két óra, hogy csak pislogtam. Az utolsó mondatot azóta sem felejtettem el, na ott nem a nevetéstõl sírtam, megható volt. :)