Színház

norway.today

előadás, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Játék öt jelenetben.

Gondolsz, vagy gondoltál öngyilkosságra? Köztünk a helyed. Csoportunk (alt.suicide.holiday) minden tagja meg fog érteni. Eddigi sikerlistánkon 14 öngyilkosság szerepel. Itt nem fárasztanak majd ragyogó, boldog emberek. Nálunk nem tabutéma a hogyan, a kivel, a mikor. Mi nem hívunk segítséget, hogy gátoljon téged. Gyere!
Kolozsvári bemutató: Teatrul Sala Mica, Fabrica de pensula, 2011.04.20.
Bemutató időpontja: 2011. április 28., Fogasház

A(z) Sirály előadása

Stáblista:

Hozzászólások

FElepHánt 2011 dec. 16. - 18:02:04
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

NORWAY, TODAY Botos Bálint Sirály Spinoza
Érettebb bakfis és egy posztpubertás kamaszfiú találkozik a neten, céljuk közös: azonnali öngyilkosság, a lehetõ legbiztosabb módon. Gömbsátrukat a távoli észak sziklái között verik fel, kiválasztják a megfelelõ szakadékot és az idõpontot. Ám vitába keverednek, az Északi Fény ritka tüneménye is felbukkan, másnap hajnalig össze is melegednek gömb-kuckójukban. Mi is volt az a kiábrándító szörnyûség, mely miatt ide kerültek? Mi szorongatja
lelkes énjüket? Csakugyan annyira kilátástalan a helyzetük?

Úgy érezzük, egy pillanat alatt megváltozhat az elhatározásuk, hiszen még el se kezdték a személyes katasztrófák kálváriáját. Igor Bauersima azonban még a fanatikus lánynál is következetesebb, aki a sziklaperemre lép, annak le is kell zuhanni, a dramaturgia vastörvényei nem ismernek kivételt. A frappáns dialógusok, váratlan fordulatok láncolata mégis az utolsó minutáig lebegteti a kérdést, a színjáték abszolút hitelességével tetézve az izgalmakat.
A Pulzus Társulat néven, az ígéretes Kés a tyúkban-nal bemutatkozó triumvirátus, Botos Bálint rendezõvel az élen, ezzel bemutatóval még nehezebb, járatlan útnak vágott neki. Csak két szereplõ, csak az üres hómezõ, félszeg mobil-kapcsolat az otthoniakkal, meg az áhított döntési szabadság csalfa lidércfénye. A lány az erõsebb, õ kezdeményezte az egészet, konok céltudatosságából nemigen enged. Guary Szandra találékony színészi eszkö-
zökkel keményíti meg líraibb alkatát, mereven elõre néz, pattogóan artikulál, még a búcsúüzenet mosolyát sem képes kipréselni magából, nem lehet együtt érezni vele, annyira racionális, annyira kimódolt az elhatározása, - annál inkább szurkolunk kisfiúsan gátlásos partnerének. Kroó Balázs sokszínûen rajzolja meg az összetett karaktert, tele van csökött érzelmekkel, heves vággyal és tétova bizonytalansággal. Gazdag arcjátéka, átélt lelkísége, lappangó energiái sugallják a reményt: talán még vissza lehet fordulni.
Ott állunk a szakadék peremén, nem tudjuk, mi lenne a megoldás: hátralépünk avagy lezuhanunk? Egy dolog azonban biztos, ez a háromfõs együttes fennmarad és még sok meglepetést tartogat számunkra!