Színház

Okuláré Projekt

felolvasószínház, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

2015 novemberében új budapesti bázissal, a Sanyi és Aranka Színházból jelentkezik a független színházi műhelyek, amatőr és hivatásos színjátszó társulatok, civil közösségek összefogásában megvalósuló, város- és országhatárokat átívelő kortárs dráma-felolvasóest sorozat, az OKULÁRÉ PROJEKT!

A szervezők minden alkalommal három-három drámaírót kérnek fel arra, hogy egy aktuális, előre megadott témáról írjanak egy-egy, maximum 15 perces egyfelvonásost. A megírt darabokat egyszerre 19 városban olvassák fel. A novemberben részt vevő városok: Budapest, Calgary, Toronto, Oslo, Berlin, Ulm, Brno, Dunaszerdahely, Kaposvár, Hódmezővásárhely, Mosonmagyaróvár, Győr, Miskolc, Szeged, Dunaújváros, Mezőkövesd, Debrecen, Paks, Isaszeg.

Az est menete: a résztvevő helyszínek színészei felolvassák a darabokat. Ezután beszélgetés következik, ahol a közönség elmondhatja a szövegekkel kapcsolatos véleményét, gondolatait, és végül szavazással döntenek, melyik írás tetszett a közönségnek aznap este a legjobban. Az est végén internetes körkapcsolással minden helyszín néhány mondatban összegzi a tapasztalatokat, a voksolás eredményét, és a beszélgetések legfontosabb gondolatait. A legtöbb helyszínen megszavazott író a következő hónapra is meghívást kap

Olyan egyfelvonásosok megírását kértük az íróktól, ahol valaki segítségre szorul, és másvalaki ezen az emberen segít, vagy nem. Kérésünk volt, hogy a rászorult minél nagyobb bajban legyen, és a segítő ha segít, minél nagyobb kockázatot vállaljon.

A(z) Sanyi és Aranka Színház előadása

Hozzászólások