Színház

Önellátás

táncelőadás, 50 perc, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Organikus veretés.

Stratégiajáték ötven percben, mely alatt négy táncos tomboló rítusba kezd félúton a kötött, arccal-előre mozdulatok világa és a szabad kalandozás között. Breakdance, popping és waacking specialitásaikat forgatják meg kortárs mozgáskincsükben. Erős egyéniségüket belökik a színpadra, területet foglalnak, szövetségest keresnek és hatalomra törnek. Harci táncok, nyughatatlan törzsi rítusok, pulzáló, zabolátlan ritmusok keresik a harmóniát.

A break táncos és a hiphop párbajokat jól ismerő Anne Nguyen 2005-ben alapította társulatát. Tudományos gondolkodás és a harcművészetekben való jártassága inspirálja koreográfiai világát, melyben keveri a hiphopot saját nyelvével. Pontos mozdulatok, geometriai korlátok, kontrasztok az energiahasználatban és sűrűségben, váratlan térhasználat ? ezeken keresztül egyesíti a hiphop nyers rutinosságát grafikus, dekonstruált koreográfiai nyelvével.

"B-boying jellegű előadás Anne Teresa de Keersmaeker stílusában. Vagy inkább valami breakdance keresztezve William Forsythe fogalmakkal. A koreográfus Anne Nguyen hozzászokott már ezekhez a megjegyzésekhez. Érti is a hasonlatot, mivel a hiphopot igyekszik szétszedni, hogy újra összerakhassa, mint egy kirakós játékot, és létrehozhassa egyre elismertebb koreográfiáit." (Liberation)

Koreográfia: Anne Nguyen
Táncosok: Sonia Bel Hadj Brahim or Konh-Ming Xiong or Anne Nguyen, Magali Duclos, Linda Hayford, Valentine Nagata-Ramos; Beugró táncos: Farrah Elmaskini
Eredeti zene (zeneszerző és ütőhangszeres): Sébastien Lété
Fényterv: Ydir Acef
Művészeti tanácsadók: AragoRn Boulanger, Jim Krummenacker
Jelmezterv: Courreges

A(z) Trafó előadása

Hozzászólások