Színház

Peer Gynt

táncelőadás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Peer, a megrögzött hazudozó, akit nagyratörő álmai vezetnek, nem éri be az adott valósággal, elhagyja faluját, anyját és szerelmét. Önmagát, legbelsőbb énjét keresi a világban, de minden kalandtól visszaretten, "amelyből nincs visszaút". Vagyont szerez, majd elveszít mindent; próféta lesz a beduinok között, és császár az őrültek házában. Itt végre ráeszmél saját őrültségére, vándorlásai értelmetlenségére, és hazatér a norvég hegyek közé....de megpróbáltatásai itt még nem érnek véget...."(L.I)

Balázs Attila (a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház igazgatója) nem véletlenül a Forte Társulatot kérte fel a koprodukcióra, hisz az elmúlt években elmélyült kapcsolat alakult ki közöttük.

Horváth Csabát már régóta foglalkoztatta Ibsen szürreális világa, mely tökéletes alkalmas a darab fizikai színházi formában történő színpadra állítására.

Shaw írta Ibsenről: "...senki sem kerülheti ki varázsát, akinek van szeme, hogy az idővel porosodó felszín mögött felfedezze az időtállót és modernet"

A(z) Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Pásztorlány / Kari / Husszein / Görbe
Zöldruhás nő
Anitra / A vőlegény anyja / Pásztorlány
Pásztorlány / Huhu
A vőlegény / Von Eberkopf / Szfinx / Begriffenfeldt, Utas, Sovány ember
Fellah / Tolvaj
Dovre papa / Csúnya fiú
Gomböntő / A vőlegény apja / Monsieur Ballon
Solvejg apja / Master Cotton / Hajószakács
Pap / Görbe / Orgazda

Alkotók

Hozzászólások

Zemplényiné Mária 2012 okt. 14. - 06:55:44
Valamikor 10 évesen láttam elõször Ladányi Ferenc fõszereplésével, aztán évekkel késöbb Huszti Péterrel. Mindegyik más volt. Kívácsi lennék erre a modernebb változatra is. De Peer Gynt minden korszakban ugyanaz.............