Színház

Peter Pan on Ice

előadás, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A már világszerte ismert Holiday On Ice cég 2004-ben alapította meg új divízióját Kids Ice ShowS néven, kifejezetten azért, hogy egyre szaporodó gyerek nézőik számára különleges, kifejezetten gyerekeknek szóló előadásokat hozzanak létre. Az első ilyen, a már Magyarországon is egyre ismertebb Peter Pan mese jeges változata a Peter Pan On Ice.
A történet J.M. Barrie fantasztikus tündérmeséjére épül, amely a világ egyes országaiban az egyik legkedveltebb mese, de a hazai könyvesboltok eladásait figyelve látható, hogy Magyarországon is egyre inkább ismerik és szeretik kicsik és nagyok. A repülő fiú, Peter Pan, aki nem akar felnőni, és a többi mesealak, Tinker Bell, Wendy és bátyja története a világ minden táján lenyűgözi a nagyközönséget. Pontosan 100 évvel J.M. Barrie csodás történetének színpadi debütálása után állította a Peter Pan-t a Holiday On Ice Productions és a Kids Ice ShowS jégszínpadra. Az előadás rendezője Robin Cousins a nemzetközi műkorcsolya világ egyik legismertebb és legelismertebb alakja. Kreatív csapatával arra vállalkozott, hogy a több mint 100 éves mesét nemcsak olyan közegbe adoptálja, ami merőben eltér a korábbiaktól, hanem hogy fel is frissíti a megjelenést a jelenkor kívánalmai szerint. Így aztán igen szép, látványos kosztümöket, fantasztikus, lélegzetelállító effekteket varázsoltak az előadásba. Eddig több, mint 20 ország gyerekeit és felnőtteit nyűgözték le ezzel a levegőben és jégen előadott vicces mesejátékkal.

A főszereplő figurák:
Peter Pan
Tinker Bell
Captain Hook
Wendy és testvérei (John és Michael)
Kalózok (8 figura)
Az elveszett fiúk (6 figura)
Nana, a kutya
Tiger Lily
Great big little Panther
Sellők (13 figura)
Tündérek (12 figura)
Indiánok és indián asszonyok (28 figura)

Az utazó stáb: 49 fő. 12 különféle nemzetiségű (10 féle anyanyelvű) tagja van a stábnak, akik egymással többnyire angolul kommunikálnak. 14 komplett szállító konténerben utaznak a kellékek, melyek átlagos súlya konténerenként 3 000 kg. A fentiekhez jön további 3 jég-konténer; melyek átlagos súlya konténerenként 10 000 kg. A show eddig több, mint 65 000 km-t utazott, felléptek két év alatt 48 városban. A "Peter Pan On Ice"-nak eddig 450 előadása volt! Több, mint 1,000,000 néző látta a show-t. Kontinensek, amelyeket Peter Pan on Ice eddig érintett: Europa, Dél-Amerika, Közép-Amerika

A(z) Papp László Budapest Sportaréna előadása

Hozzászólások