Színház

Remény Panzió

előadás, 2023.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Egy csapat, színházból kiábrándult színész új hivatás után néz. Egy kiégést kezelő szanatóriumot nyitnak, ahol budapesti aktivistákat látnak vendégül.

Úgy érzi, hogy szellemileg, érzelmileg, fizikailag kimerült a küzdelemben?
Kiábrándult és elege van mindenből?
Reménytelennek tűnik a változás?
Jöjjön el nyílt napunkra, hogy betekintést nyerjen a Remény Panzió mindennapjaiba!

A Panzió vendégei mind-mind egy igazságosabb, élhetőbb, jobb világért harcolnak, ki-ki a maga területén. De milyen áron? És kik ők? Korunk hősei, avagy provokátorai, netán unatkozó bolondjai?

A Remény Panzió egy dokumentarista előadás, amelynek fókuszában alulról jövő kezdeményezések képviselői állnak - a társadalom motorjai, akik gyakran a politika célkeresztjében találják magukat. Az ő motivációikkal, sikereikkel, kudarcaikkal foglalkozik a darab. Nem csupán személyes történeteik, de ők maguk is főszerepet kapnak az előadásban a társulat tagjai mellett.
Általuk próbálja a Panzió személyzete megérteni, hogy hol találni a reményt manapság, hogy egy napon maguk is újult erővel térhessenek vissza hétköznapi munkájukhoz: a színházhoz.

“A Hotel of Change emberi és tüzes előadás, amelyben megvan a forradalmi szív és bátorság, hogy kiálljon a radikális változásokért, hogy ne fogadjuk el a világot úgy, ahogy van.” Tobias Hauser, Schwäbisches Tagblatt

“Hitelesség győzedelmeskedik, amelyet kíváncsiság és empátia jellemez. Ez oda vezet, hogy a szállodai vendégek [az aktivisták] valóban megnyílnak – a szálloda bárjában, a liftben, kertészkedés közben, a relaxációs gyakorlatok során vagy a beszélgető-csoportokban. (…) A színházcsinálókból áradó empátia viszi az estét. Világossá válik a művészet és az aktivizmus közötti kapcsolat”. Christoph Ströhle, GEA.

alkotó-előadók:
Göndör László, Martinkovics Máté, Messaoudi Emina, Szabó Veronika

aktivisták:
Bari Jutka, Kajos Rebeka Dóra, Kovács Vera, Lóczi Csenge, Márton Gábor Csaba, Törley Katalin

látvány: Raissa Kankelfitz
zene, hang-design: Bartha Márk, Tara Khozein
fény- és videó-terv: Bredán Máté
technikai munkatárs: Kiefer Tibor

dramaturg gyakornok: Hidi Boglárka
produkciós vezető: Balogh Zsuzsanna
producer: Mayer Dániel

dramaturg: Bíró Bence
koncepció: Boross Martin és Thury Gábor
rendező: Boross Martin

A(z) STEREO AKT előadása

Bemutató időpontja:

2023. május 1., STEREO AKT

Hozzászólások