Színház

smART! XTRA // AV composer x ROM Festival

interaktív előadás, 2018.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A ROM - Riders on the Mall Fesztivál keretében

Audiovizuális kompozíciók. Valós és virtuális dimenziók összekapcsolása. Élőben generált képi és zenei interakciók. A smART! XTRA sorozat AV composers része idén is az audiovizuális élőművészetet népszerűsítő ROM Festival eseménysorozatához kapcsolódva lát vendégül hazai videó és médiaművészeket. A nemzetközi AVnode hálózat magyarországi Live Performers Meeting seregszemléjének keretében a digitális és kézzel rajzolt jelrendszerek, a vetített térillúziók, az egyedi és absztrakt képi formanyelvek különböző tartományaiba kirándulunk.

Kitzinger Gábor és Zádor Tamás az 1990-es évek vége óta foglalkozik fényfestéssel, tér- és épületvetítéssel számos hazai és külföldi produkció vizuális tervező partnereként, önálló és csoportos tervezésű installációk alkotóiként. Az általuk alapított Kiégő Izzók a kortárs vizuális kultúra elismert úttörői közé tartozik. Magyarország egyik legismertebb vizuális műhelyeként a világ számos országában vetítettek már több száz alkalommal technopartikon és koncerteken, alkottak egyedi vizuális kulisszát irodalmi estekhez, színházi és táncelőadásokhoz. Installációik, saját tervezésű képmontázsaik mindig az adott helyszín vagy esemény valamely aspektusára reflektálnak. Folyamatosan megújuló mozgó- vagy állóképekből kirajzolódó látványelemeikkel komplexen illeszkednek egy-egy rendezvény tematikájához vagy művészeti koncepciójához.

Az interaktív technológiákkal kísérletező Nagy András munkáinak fókuszában a generatív képalkotás lehetőségeinek feltérképezése áll. Heim Roland intermédia művésszel és Adrian Newgent zeneszerzővel közös KITERJESZTÉS c. performansza a fény és a hang médiumait egyesítik térmanipulációs és optikai illúziókkal kísérletezve. Egyedi látvány- és hangzásvilága krétagrafikák, vetített animációs elemek és zenei motívumok különleges fúziójából születik meg a szemünk előtt Hamvas Béla és Weöres Sándor belső utazásra hívó sorait megidézve.

Meghívott résztvevők: KITZINGER Gábor, ZÁDOR Tamás, NAGY András, HEIM Roland
Sorozatszerkesztő – moderátor: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency
Együttműködő partnerek: MÜSZI Közért, AVnode

A(z) Trafó előadása

Hozzászólások