Színház

Szemfényvesztés

kabaré, 2 felvonás, magyar, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Rita Argot, az éj királynője, a végzet legkedvesebb asszonya, a berlini mulatók legnagyobb sztárja... Az élete virágában lévő díva egy nap szembesül azzal, hogy egy kezdő vampjelölt a trónjára pályázik. Rita azonban nem adja egykönnyen. Mi lesz ebből? Élet-halál harc sok tánccal, zenével és nevetéssel.....

"A Szemfényvesztés című zenés vígjáték az ezerkilencszázhúszas évek Berlinjében játszódik. A helyszín mindvégig a Purgatórium nevű bár - a kabaré, amely egyesíti magában a füstös lebujok közvetlenségét és a fényes mulatók pompáját. A darab szereplői: tündöklő és már feledésbemerült sztárok, méla fűzfapoéták és bűbájos ripacsok, reménykedő kóristák és reménytelen féltehetségek. Nők és férfiak - akik fittyet hányva a külvilág fenyegető valóságára, a sztárság és a szerelem bűvöletében bármire képesek. Harc ez - ahol a feleknek a dal a fegyvere, segítőjük a tánc és a humor, és nem válogatnak az eszközökben: ha kell, a szív nagyágyúit is bevetik".
(Baráthy György)
Az viszont nem szemfényvesztés, hanem a színtiszta valóság, hogy Rita Margot, a kabaré sztárja szerepében egy utánozhatatlan tehetségű színésznő, Hernádi Judit lép a deszkákra.

A(z) Centrál Színház előadása

Bemutató időpontja:

2006. december 31., Centrál Színház

Stáblista:

Szereplők

Rita Argot
Mausi Sauer később Maya Silber
Hans Werther
Madame Separet
Peter Swarzmarkt
Lady Sschmuck
Pajkos Lola

Alkotók

Hozzászólások