Színház

Tanítani?!

előadás, 120 perc, 15 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Vitaszínház a közoktatásról.

A szabadság a fejlődés nélkülözhetetlen közege? Hogy és mi alapján lehet a legjobban értékelni a diákokat az iskolában? Vajon az iskola az életre nevel? Kiken múlik leginkább a közoktatás minősége? És mi a helyzet a pályát elhagyó tanárokkal?
A vitaszínházban játszódó jelenetek és a vitára bocsátott állítások a közoktatás témáját járják körül. Az előadást egy kétalkalmas vitaszínházi workshop előzte meg, amely során tanárok, diákok, szülők és meghívott szakértők osztották meg egymással a tapasztalataikat, hogy együtt fogalmazzák meg a közoktatást érintő legégetőbb problémákat.
E kutatófolyamat alapján állítottuk össze a vitatémákat, amelyeket színészek által eljátszott jelenetek keltenek majd életre. Az egyes jelenetek után pedig a nézőké a szó, hiszen az esemény célja, hogy fórumot teremtsünk, és egy moderált vitán keresztül járuljunk hozzá a közoktatásról folyó társadalmi diskurzushoz.
Ha úgy érzed, szívesen megosztanád a véleményedet és kérdéseidet másokkal, akkor gyere el, és gondolkodjunk közösen a közoktatás aktuális helyzetéről!

Stáblista:

Hozzászólások