Színház

Tanulmány a nőkről

musical, magyar, 2014.

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

A hatvanas évek egyik legsikeresebb magyar filmje, a Tanulmány a nőkről című vígjáték színpadi adaptációját mutatja be a Madách Színház, a nosztalgiát idéző kor slágereivel és a jelen népszerű színészeivel.

Tudjuk, hogy "szeretni kell, ennyi az egész", de mi történik, ha három nő eldönti: "nem leszek a játékszered", ezért aztán "most kéne abbahagyni". Zsuzsa, Éva és Jolán felkeresik a fiatal ügyvédnőt, Dr. Képes Verát és elmondják neki, hogy "látod, ez a szerelem" majd felkérik válópereik lebonyolítására. Vera hatalmas lendülettel veti bele magát élete első ügyeibe, de becsúszik "egy apró hiba". A három férj ráébred: Verát kell "szeretni bolondulásig". A nők hiába érzik úgy: "nem vagyok ideges fő a nyugalom", tudják, hogy a szerelmet bizony "félteni kell". Ezért megpróbálják visszaszerezni a férfiakat.
És noha "nincsen olyan ember, ki ne érezné egyszer, hogy sírni kell", a Madách Színház legújabb musical comedy-je, csak úgy, mint a film, bizonyosan felszárít minden könnyet és derűt visz a mindennapokba.

Ahogy a mondás tartja, "ami a szívemen, a számon", de a lényeg: "ugye te is akarod?"

A(z) Madách Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. április 19., Madách Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

beniáron 2020 jan. 30. - 10:41:24
Nagyon tetszett a koreográfia is. Bámulatosan ügyesek voltak a fiatal színészek, táncosok. Hazafelé vidáman emlegettük a jeleneteket. Nálam 10 pont.
Gratulálok az alkotóknak, és köszönöm a vidám kikapcsolódást nyújtó elõadásukat.
beniáron 2020 jan. 30. - 10:40:33
Nagyon tetszett a koreográfia is. Bámulatosan ügyesek voltak a fiatal színészek, táncosok. Hazafelé vidáman emlegettük a jeleneteket. Nálam 10 pont.
Gratulálok az alkotóknak, és köszönöm a vidám kikapcsolódást nyújtó elõadásukat.
herman.eva@hcsere.hu 2018 márc. 03. - 21:10:13
Ma végigszenvedtem a "Tanulmány a nõkrõl" címû zenés darabot a Madách színházban. Annyira primitív, igénytelen volt a rendezés, a koreográfia, mintha fogyatékos, gyagyás közönségnek szánták volna. Vagy ennyire igénytelen a közönség, hogy ezt szereti?????
8/10
kaanmi 2017 máj. 07. - 22:54:50 8/10
Szerintem szórakoztató, kedves elõadás, jó zenével. Vannak benne ötletek, a szinészi játék hullámzó.
10/10
Lizocska 2014 jún. 22. - 08:57:41 10/10
Kedves hozzászólók, és kedves alkotók!
Mennyire különbözõek a vélemények! Nagyon csodálkozom. A lányommal néztem meg a darabot, és nagyon tetszett. Nem vagyok rajongója a zenés mûfajnak, a lányom meg koránál fogva nemigen ismeri ezt a korszakot, de mindketten iszonyú jót szórakoztunk. Szerintem humoros volt, sokszor a könnyem is kicsordult, úgy nevettem. Én elõítélettel mentem be a mûfaj miatt, (ajándék jegy, még mielõtt bárki el/megítélne, hogy akkor minek vettem a jegyet)és kellemesen csalódtam.
Most sem a zene miatt, hanem a poénok, és a színészek alakítása miatt. Nagyon tetszett a koreográfia is. Bámulatosan ügyesek voltak a fiatal színészek, táncosok. Hazafelé vidáman emlegettük a jeleneteket. Nálam 10 pont.
Szerintem nincs hímsoviniszta humor, csak humor. Van, aki érti, van, aki nem érti és van, aki nem akarja érteni.
Gratulálok az alkotóknak, és köszönöm a vidám kikapcsolódást nyújtó elõadásukat.
Gerzsonia 2014 jún. 06. - 10:05:08
Nekem nagyon tetszett, szerintem zseniális. Nagyon tehetségesek benne a szereplõk is, és a táncosok is. A zenéket tökéletesen beleillesztették a sztoriba, szerintem aki egy kellemes estére vágyik, az nem fog csalódni. Szórakoztató, vidám, és a dalok közben néha táncolni lenne kedve az embernek. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a musicaleket.
7/10
a28gmp 2014 ápr. 30. - 20:21:37 7/10
hááát nem is tudom. nekem tetszett is, meg nem is.

ami jó volt:
a dalok. más jót, ami megmaradt, nem tudok mondani, de a dalok annyira feldobták az egészet, hogy összességében nem tudom rossznak ítélni. nyilván annak, aki nem szereti a 60-as évek slágereit, ez nem szempont.

ami rossz volt:
1. hangosítás - nem tudom, hogyan csinálták, nekem néha kiszakadt a dobhártyám, mondjuk lehet hogy a hely miatt volt (bal oldali erkély 1. sor), de akkor oda miért 2300 forint a jegy?
2. néhány erõsen hímsoviniszta kiszólás, most hirtelen nem jut eszembe példa, de emlékszem, hogy többször is húztam a számat a "poénokon"
3. az ügyvédnõt alakító Trecskó Zsófia borzasztó ripacs volt. igazság szerint az egyetlen valamirevaló színész(nõ) Szulák Andrea volt az egész darabban, ami azért nem túl jó arány
4. a hableányos jelenet erõltetten hosszú, ebbõl kifolyólag unalmas és kínos volt
ezektõl eltekintve azért szórakoztató, bár tény, hogy limonádé - aki igényesebb kikapcsolódást akar, ne ezt válassza, de ha ajándékba kaptátok a jegyet, akkor egy próbát szerintem megér.
medvegyev 2014 ápr. 29. - 04:52:47
"de hat ugy latszik a mai Budapesten ilyen szintu szorakozasra van tomeg igeny. "

Ööö, igen, Te megnézted és igényrõl írsz? Neked volt rá igényed, ez azért sok mindent elmond. Az, hogy lesz-e tömeg, nem tudni, nem biztos, hogy hosszabb távon siker lesz, de amíg vannak olyanok, mint te, akik reklámnak köszönhetõen betódulnak és elsõnapos jegyeket vesznek, lesznek ilyen elõadások.

Akinek van esze, elolvassa elõbb a véleményeket. Majd spórol. Szóval ennyibe örülök, hogy megnézted helyettem. Csak istenem, ne igényezzünk.
1/10
jpforgas 2014 ápr. 28. - 08:28:21 1/10 Előzmény pippo03
Hat ez a lufi darab igazan nem melto a Madach szinhazhoz... kinek jutott eszebe eppen egy ilyen unalmas filmet a 60-as evekbol szinpadra alkalmazni? Aki egyszeruen csak szorakozni akar, sokkal jobban jar ha inkabb megnezi a Karinthy Szinhazban a 'Te csak pipalj, Ladanyi!'-t vagy akar a 'Szent Peter Esernyojet' - mind a ketto nagyszeru szinhaz, nagyon szorakoztato, tele humorral, es meg csak nem is kell harmadrendu otveneves slagereket uj tolmacsolasban vegigszenvedni....
10/10
pippo03 2014 ápr. 23. - 10:59:08 10/10 Előzmény iustitia6605
Aki 3 órás kikapcsolódásra vágyik annak csak ajánlani tudom. Minden korosztály számár szórakoztató. Annak ellenére, hogy a 60-as évek zenéi csendülnek fel, egyáltalán nem elcsépeltek és unalmasak. A díszlet, a ruhák, a táncosok, az egész látvány magával ragadó. Egy percig nem érzi az ember, hogy unalmas a történetet. Jól éreztük magunkat 2014.04.22-én, köszönjük.
2/10
iustitia6605 2014 ápr. 22. - 00:07:03 2/10 Előzmény Yuliusz
Az elõzõ hozzászólóval ellentétben, én viszont láttam a darabot és sajnos azt kell mondjam, hogy a legnagyobb mértékben egyetértek kadimre hozzászólásával. Senki sem várta, hogy komoly drámai teljesitmény szülessen, de ez a darab olyan mértékben bugyuta, unalmas és irritáló, hogy még könnyü szórakozásként sem ajánlanám senkinek. Egyszerüen nem értem, hogy hogyan lehet ennyi pénzt egy ilyen értéktelen és értelmetlen produkcióra elpazarolni?!
Yuliusz 2014 ápr. 20. - 13:15:27
Már bocsi, de ez egy kicsit demagóg, nagyképûsködõ szöveg.
Egyik színház sem állítja, hogy bármelyik elõadása egyenlõ lenne az ún. "kultúrával", vagy pláne a "budapesti színházi színvonallal".
Ez nyilván egy könnyû, zenés darab, ami mindig is volt a színházakban, a fõvárosban és vidéken egyaránt. Azon belül persze lehet jobb vagy rosszabb, és nem is kell, hogy mindenkinek tetsszen. Én egyébként nem láttam, és nem is ez a lényeg.
A héten viszont láttam az Örkényben az "Anyám tyúkja" c. elõadást a magyar irodalom legnagyobb verseibõl - a közönség állva tapsolt.
Ugyanitt Arthur Millert játszanak, a Katonában Gorkijt, a Vígszínházban Gogolt, Plautust és Szép Ernõt, és így tovább.
3/10
kadimre 2014 ápr. 19. - 22:50:39 3/10
Sajnos ez egy komplett limonade, annak is a leghigabb fajtaja, de hat ugy latszik a mai Budapesten ilyen szintu szorakozasra van tomeg igeny. A cselekmeny gyermeteg, gyakran unalmas, a poenok eroltetettek es kinosak, a hatvanas evek dalbetetjei sziruposak es igy ujra meghallgatva, nagyon gyengek. Messze a legjobb harom betet szam az elso felvonas vegen mind kulfoldi import... A hatter vetitett diszletek otletesek bar nem igazan meggyozoek. A jobbra erdemes szineszek es a tancosok ketsegkivul kompetensek, kar ertuk hogy egy ilyen gyengeelmeju darabban kell fellepniuk. Nehez elhinni hogy a budapesti szinhazi szinvonal manapsag ilyen alacsony szinvonalra sullyedt, es meg kiabranditobb hogy sokan ezt osszetevesztik a kulturaval.