Színház

The Orphan Circus (Árvák cirkusza)

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A szeméttelep használt olajtartályai, rozsdás fémlemezei és elveszett tárgyai között a Les Sages Fous titkos randevúra invitál bennünket.
Két szerencsétlen házaló egy kis cirkusz segítségével kelti életre a rémálmaikat és fantáziájukat uraló kegyetlen meséket. A város négy sarkából összegyűjtött tárgyakból kiárusítják álmaikat, olyan világot teremtve, ahol a csillogás és a szegénység kéz a kézben jár, ahol a varázslat és a rejtély egy konzervdobozban születik meg. Egy sötét sarokban, a multikulti szórakoztatóipar vakfoltjában egy angyal után kutatnak...

Ebben a kaleidoszkópszerű delíriumban, a történetek egymásba fonódásával látványos kép körvonalazódik ki előttünk, megidézve az emberi roncsok és a perifériára szorultak világát: a dicsőséget hajszoló uszony nélküli sellő, az őrült tekintetű és kajánul vigyorgó cirkuszos kocsi, a fájdalomcsillapítótól beállt ágyúgolyó féreg, a tériszonyos bohóc, az öreg transzvesztita, aki madárnak álcázza magát, hogy megtanulhasson repülni. Ezt a hóbortos csapatot pedig nem más vezeti, mint a vaskezű, képzeletbeli, rejtélyes impresszárió Monsieur P. T. Issimo....

A kis cirkusz az árvaságra jutott tárgyak és furcsa bábok menedékhelye. Szanatórium vagy szeméttelep? Ezt Önöknek kell eldönteni, Hölgyeim és Uraim!

"Az Árvák cirkusza egy szeméttelepen játszódó kísérteties, ugyanakkor varázslatos történet." (The Montreal Mirror, 2011. március)

A társulat színháza a paradoxonok színháza: egyszerre groteszk és költői, rituális és evilági, hétköznapi és csodálatos. Újra teremtenek egy elveszett világot, amelyben a maszkok, bábok, tárgyak és emberek egymás mellett léteznek, és amelyben a képek és a gesztusok a szavaknál kifejezőbben beszélnek. Meglepő és felkavaró színház, vad és fegyelmezetlen. Előadásaikkal az elmúlt években számos színházi fesztiválon vettek részt Európában és a tengerentúlon, és több díjat nyertek.

A(z) Merlin előadása

Bemutató időpontja:

2011. november 23., Merlin

Stáblista:

Hozzászólások