Színház

Tíz év lovon - 10 éves a Magyar Lovas Színház

zenés előadás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Tíz év lovon!
Nagyszabású jubileumi gálaműsort tart a Magyar Lovas Színház Komáromban, mely átfogó visszatekintést ad a társulat és Magyarország egyetlen lovas színházának elmúlt tíz esztendejére.

A Magyar Lovas Színház mára nem csak Magyarország, de talán a világ egyetlen olyan kőszínháza, amely saját épülettel, lóállománnyal és állandó társulattal rendelkezik, lovas színházként működik; új műfajt teremtve ezzel a színházi világban. Márkos Attila a színház alapítója kilenc évvel ezelőtt kezdett neki álmai megvalósításának, melynek gyümölcsévé érett a mára már sok zenével és humorral, fantasztikus jelmezekkel működő társulat, mely nemcsak a városnak, de hazánknak is dicsőséget szerzett.

A műsor betekintést ad a társulat eddigi legsikeresebb darabjaiba, hiszen ezen darabok egy-egy jelenetét láthatják újra, 18 főszereplővel, több mint 30 lóval, négy fogattal, rengeteg statisztával és egy komplett tánckarral. A remek színészek, énekhangok, karakterek, fény- és látványtechnika és nem utolsósorban a már-már emberi alakításokat is felülmúló színészi teljesítményt nyújtó lovak játéka felejthetetlen élményt ígér a rendezvényre látogatóknak.
Kifejezetten erre az ünnepi előadásra, egy öt méter magas és huszonöt méter hosszú monumentális díszlet is készült, ami még jobban kiemeli a látvány élményét. Ezen az előadáson a lovas színház valamennyi művésze, lovasa és fogata megjelenik, de elhangzik majd a Hazám, hazám Erkel Ferenc Bánk bán című operájának leghíresebb áriája is Vadkerti Imre előadásában. Derzsi György az előadás rendezője jó érzékkel válogatta össze a produkciókat, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Opera, Operett slágerek és rock dalok, humoros jelenetek és káprázatos lovas előadás - szívhez és lélekhez szóló összhang színész és lovas között.

A(z) Nemzeti Lovas Színház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások