Színház

Többsincs királyfi

mesejáték, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, még az üveghegyeken is túl, volt egyszer egy öreg király... Ennek a királynak annyi országa volt, hogy maga sem tudta, hány... De hiába volt a királynak az a rengeteg sok országa, nem talált abban semmi örömet, mert nem volt sem fia, sem leánya" - így kezdődik a mese. S bizony lett egy fia, akinek a neve Többsincs...

Nos "...a királynak hét országa, hét országban sok szép hercegasszony, de bezzeg Többsincs királyfinak egy sem elég szép. Beállít egy tekergő, hoz egy képet s ucczu, szentem, a királyfi mindjárt beléhabarodik abba a képbe. - Addig meg nem nyugszom, míg a képnek eleven mását meg nem találom! A hová lép, legyen bár a föld tiszta sült avar, menten kizöldül. Úgy is hívják: erdőzöldítő s mezővirágoztató Világszép Gyöngyvirág..."

Sok kaland és próbatétel után "már mehetett Többsincs királyfi, nem állotta útját senki. Odahaza az öreg király s az öreg királyné százszor, ezerszer elsiratták, s azt hitték, hogy többé soha nem látják egyetlen fiukat. No, az igazán isten csudája, hogy meg nem haltak nagy örömükben, amikor megérkezett Többsincs királyfi az ő mátkájával. Bezzeg hogy mindjárt nagy lakodalmat laktak, hét hétig folyton szólt a muzsika, folyt a bor s mindenféle jó lé. Aki ott járt, jól járt, szénásszekéren hált."

A(z) Csokonai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. október 27., Csokonai Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások