Színház

Töredékek...

előadás, 45 perc, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Debrecenből jöttünk, mesterségünk címere pedig József Attila. Ő, aki a magyar irodalom egyik legmeghatározóbb alakja. De József Attila nem csak egy költő volt, hanem élő ember is. A versek mögött érzések állnak - düh, szerelem, csalódottság, sóvárgás. A versek mögött nők is állnak. Sorra vettük hát a legmeghatározóbb nőket a költő életében, és segítségükkel megpróbáltuk rekonstruálni egy-egy vers születésének körülményeit. 4 nő, 1 férfi - 2 szereplő.
A darab nem szürrealista, hiszen túl valószerű, de nem is teljesen realista, hiszen a lázálmok és a szélsőséges érzelmek uralják.
Ez nem egy felolvasó est, de nem is egy irodalom óra vagy pszichológiai előadás - mégis ajánlom irodalmároknak, tanulni vágyó diákoknak és pszichológusoknak is, hiszen a darab magába foglalja József Attila költészetének nagy részét, teljes életútját és lélekrajzát is.
Pogány Gábor Máté
Az izgalmas előadást három 18 éves fiatal, a debreceni Ady Endre Gimnázium emelt szintű drámai képzésében részt vevő diákok készítették. A produkció az Országos Diákszínjátszó Találkozón arany minősítést nyert, Papp Endre a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat is megkapta.

A(z) Vasvári Pál Szakközépiskola előadása

Stáblista:

Hozzászólások