Színház

Transmission, Push, Flux

táncelőadás, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Russell Maliphant 1996-ban alapította meg társulatát és vált az évek során a brit táncélet meghatározó alakjává. A koreográfus elsősorban kifinomult testhasználatáról ismert, munkáiban a klasszikus és kortárs tánctechnikák mellett a jóga, a brazil capoeira, a kínai tai chi és a kontakt improvizáció elemeit is ötvözi. Táncnyelvében meghatározó a forma és a dinamika, koreográfusi ars poeticájában jelentős szerepet kap a mozdulat, a fény és a zene közötti kapcsolat kutatása. Több mint tíz éve állandó alkotótársa, Michael Hulls fénytervező, akivel a mozgás és a fény interakcióján alapuló "közös nyelv" kialakításán dolgoznak. Együttműködésüket Angliában számos díjjal (többek között Time Out Award) jutalmazták.
Russell Maliphant koreográfusként és előadóként egyaránt komoly múltra tekint vissza: mielőtt önálló alkotói pályára lépett volna, olyan neves társulatokkal és művészekkel dolgozott együtt, mint a DV8 Physical Theatre, Michael Clark & Company és Rosemary Butcher. Saját társulatán kívül olyan jelentős együttesek számára is koreografált, mint az izraeli Batsheva társulat és a francia Ballet de Lorraine, jelenleg a nagy presztízsű londoni színház, a Sadler's Wells társult művésze.

Transmission (2005) - 35 mins
Zene: Mukul

Push (2005) - 35 perc
Zene: Andy Cowton

Flux (2006) - 10 perc
Zene: Freezeframe és Autodrive (Frank Bretschneider és Taylor Deupree 'Balance' c. albumáról)/Freezeframe and Autodrive from 'Balance' by Frank Bretschneider and Taylor Deupree

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2007. február 9., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások