Színház

Tündérhon vándorai

előadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A tavalyi színházi évad nagy sikerrel, több mint 300 diák aktív közreműködésével megvalósult Bojtárból tündérkirály (János vitéz) című program sikerét követően a Vörösmarty Színház és az iskolák diákcsoportjai újabb közös produkció megvalósítását tűzték célul maguk elé. A 2015/16-os szezonban a választás egy újabb magyar remekműre, Vörösmarty Csongor és Tündéjére esett, melyet erősen húzott változatban, kilenc alap- és középfokú oktatási intézménnyel együtt hozunk létre, Tündérhon vándorai címmel.

A darabra azért is esett a választás, mert hallatlan költői erővel veti fel a boldogságkeresés, felnőtté válás, álom és valóság, remény és csalfa képzetek feszítő ellentmondásait. A drámai költemény játékos világa, mesés elemei ugyanakkor képzeletgazdag színpadi megvalósítást tesznek lehetővé.

A Vörösmarty Színház szín- és táncművészei idén is bekapcsolódnak a programba, és mentori segítséget nyújtanak a színrevitel során.

A részt vevő iskolák: Chernel István Általános Iskola és Gimnázium, Agárd; II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola; Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola; Ciszterci Szent István Gimnázium; Teleki Blanka Gimnázium; Tóparti Gimnázium; Vasvári Pál Gimnázium; Szabolcs Vezér Gimnázium, Pusztaszabolcs; Arany János EGYMI.

A(z) Vörösmarty Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. február 24., Vörösmarty Színház

Hozzászólások