Színház

Ultima Vez (BE): In Spite of Wishing and Wanting

táncelőadás, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Lenyűgöző táncsorok David Byrne érzéki zenéjével megerősítve, monológokkal tarkítva a félelemről és a biztonságra törekvésről. 2016-ban egy teljesen új csapattal felújították a világraszóló előadást. Egy film is az előadás része, a The Last Words, amely Julio Cortázar két novelláján alapszik, és amelyben szerepelnek az eredeti táncosok, beleértve Vandekeybust is, 1999-ből.
A korábban Jan Fabre társulatában szereplő fiatal koreográfus mesterének fizikális-teátrális-minimális-peformance világából fejlesztette ki sajátos stílusát, aminek központjába a táncot helyezte. 1987-ben készített első darabjával, a What the body does not remember-rel (melyet a Trafó is bemutatott 2014-ben) az akkor 24 éves belga koreográfus egy csapásra a táncvilág élvonalába került. A darab készítésével párhuzamosan alapította meg saját társulatát, az Ultima Vez-t. Vandekeybus színpadi mozgást, zenét és filmet mesterien elegyítő munkáiban a tánc fizikai határait feszegeti: kirobbanó energia, veszély, extrém érzelmek dominálnak abban az autentikus koreográfusi formanyelvben, amelyhez három évtizede hű maradt.

Rendezés, koreográfia, színpadkép: Wim Vandekeybus
Eredeti zene és hangkörnyezet: David Byrne
"Fuzzy Freaky" Remix: DJ Food
Előadók: Eddie Oroyan, Yassin Mrabtifi, Guilhem Chatir, Grégoire Malandain, Luke Jessop, Luke Murphy, Knut Vikström Precht, Baldo Ruiz, Giovanni Scarcella, Nuhacet Guerra Segura, Alexandros Anastasiadis
Koreográfus asszisztens: Inaki Azpillaga, German Jauregui
Művészeti asszisztens: Greet Van Poeck
Stylist: Isabelle Lhoas, közreműködik: Isabelle De Canniere
Technikai koordináció: Davy Deschepper
Fény: Francis Gahide, Davy Deschepper
Hang: Bram Moriau
Színpadmester: Tom de With
Produkció: Ultima Vez
Koprodukció: KVS (Brussels, BE)

A(z) Trafó előadása

Hozzászólások