Színház

Underwater Mirage

mozgásszínház, 1 felvonás, 90 perc, francia, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ez az első előadás, mely óriás kaleidoszkópban játszódó, tárgy - és mozgásszínházi produkció.

Az optikai illúziót, Op Art-ot, formatervezést és előadóművészetet ötvöző előadás, művészetileg és látványilag is úttörő. A kaleidoszkóp egyedi adottságaira tervezett, mozgással, tánccal, báb-, fény- és árnyjátékkal színezett előadás a nézőt egy látomásszerű, magával ragadó élmény megtekintésére csábítja.

A "víz alatti délibáb" egy a valóság és illúzió határát folyamatosan elmosó játék, melyet mélytengeri élőlények formája, mozgása, fényei, valamint Ernst Haeckel (német tudós, kutató és képzőművész) kaleidoszkópikus élőlényeket ábrázoló szecessiós rajzai inspiráltak.

A 2002-ben alakult Moulin aux Chimeres (F) kollektiva, céljául a kortárs összművészeti invenciót tűzte ki olyan formában, hogy annak befogadása - életkortól függetlenül ? bárki számára egyedi élményt nyújtson.

Emmanuel Rannou 2001-ben készítette el az első, egyedi formájú, óriás (4.5 méter hosszú) kaleidoszkópját, melyet egy több dimenziós és multi-szférás előadói térnek tervezett. Mára, az azóta megnagyobbodott kaleidoszkóp a kollektíva védjegyévé vált, mely évek óta szolgálja a művészeket vizuális kísérletezés tereként.

A londoni Random Connection Quest alapítója, Simone Strifele egy, az általa újonnan elindított Electorganic zenei zaj irányzat keretein belül komponálta meg Underwater Mirage című darabját, mely az előadás szerves részét képezi. A színes zenei produkció alapját, kizárólag mindennapos vagy éppen különleges zajok egyedi, zenei értékkel bíró hangjai, ritmusai adják.

A(z) Sziget - KaleidoAct előadása

Bemutató időpontja:

2011. augusztus 10., Sziget - KaleidoAct

Hozzászólások