Színház

Vakság

előadás, magyar, 2012.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

"Azt a szót, hogy vak, messzemenően nem tudom kimondani. De ha a "vak"-ot annak értelmezed, ami, annak, hogy nem lát, ennyi, ha e mögött nincs több, akkor nyugodtan lehetne használni. Azért van baj a "vak" szó használatával, mert valami még társul mellé. Egy kisebbrendűségi, egy alacsonyabbrendűségi érzés, esetleg sajnálat. Egyszóval olyanokat hoz magával a szó, amiket nem tartalmaz. Ez a baj. A vakság az egy állapot. Az az állapot, amikor a két szemünkkel nem látunk. Nem az, hogy lelki fogyatékos, vagy értelmi fogyatékos, vagy lelki vak.
Persze a látók sem kapják meg azt a segítséget, hogy tudják, mit jelent az, hogy valaki vak. Ahhoz, hogy egy vakkal valóban bánni tudjanak, vagy egyáltalán érintkezni vele, ahogyan az normális, ahhoz valamit meg kellene tanulniuk...."

Az előadás szövegkönyve gyengénlátó és látássérült emberek beszámolói, valamint az alkotók írásai alapján készült.

A(z) Nézőművészeti Kft. előadása

Bemutató időpontja:

2012. április 27., Nézőművészeti Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Albertinka 2015 jan. 24. - 11:27:07
Akkor is nézd meg, ha vak vagy! Ha nem vagy vak, akkor pedig azért nézd meg, mert sose lehet tudni, mit hoz a jövõ. Lilla fantasztikus színésznõ lett, aki csak azért jár színházba, mert klassz alakításokat szeretne látni, akkor neki ezért kötelezõ.