Színház

Vőlegény

előadás, 3 felvonás, 180 perc, magyar, 2017.

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Szép Ernő a legnagyobb zsonglőr, kötéltáncos, illuzionista a magyar irodalomban. A Vőlegény pedig az egyik fő attrakció. Az első felvonás szédítően kavargó burleszk, a második krimiszerűen izgalmas szerelmi párbaj, mely egyszerre gyöngéd és tébolyultan erotikus, és mindennek tetejében egy fogorvosi székben játszódik. Vigyázat, az érzéstelenítés elmarad!

A(z) Orlai Produkciós Iroda előadása

Bemutató időpontja:

2017. szeptember 15., Orlai Produkciós Iroda

Stáblista:

Hozzászólások

4/10
Kiss Lívia 2018 jan. 26. - 23:26:01 4/10
Ez egy kifejezetten pocsék elõadás volt! Az alapmûvel nem volt semmi gond, voltak benne jó gondolatok, de a rendezés szörnyû volt. Kiabálás, sikítás, folytonos káosz, túljátszott jelenetek, ripacskodás, ráadásul annyira rosszul artikuláltak a színészek, hogy sokszor nem is lehetett érteni a szöveget. Idegesítõ volt végig, alig vártam a végét. Élményt nem adott, a katarzistól pedig fényévekre volt. A slusszpoén pedig az volt benne, hogy vagy ötször rágyújtottak cigarettára a színészek, úgyhogy kellemetlen büdösség áradt a nézõtéren.
BalamberArnika 2018 jan. 15. - 19:42:49
Tegnap láttuk, borzasztó rendezés.
Másfelõl a darab azért jó, mert örülsz egy sörnek, amikor végre hazaérsz. Arra mindenképpen alkalmas, hogy negatív viszonyítási pontot állítson fel, így a valóság már Paradicsom lesz. Asszinkron volt az egész, visítoztak, rángatták egymást, kellemetlen érzéseket keltett, a katarzis elmaradt.
A széksorok sûrûsége pedig a fapados légitársaságokat idézi.
csonakos 2017 dec. 27. - 22:42:23
Ma néztük meg...szerencsére a második és a harmadik felvonás között nem volt szünet...ajvé...csak a színészeket sajnálom...gondolom nem az õ döntésük hogy ilyen szarban szerepeljenek.
Vivikatze 2017 dec. 11. - 22:33:09
Csatlakoznék az elõttem szólókhoz. Annyival kiegészíteném, hogy a színészek mindent megtettek, de... tudjuk mibõl nem lehet vàrat építeni... Csak azt nem értem, miért mondtak erre a borzalomra igent?! Mindenesetre örülök, hogy sokakkal ellentétben, nem mentem haza szünetben, mivel a második felvonás màr egész jó volt.
fclariss 2017 okt. 18. - 10:55:08
Borzalmas volt, eszelõs rikácsolás 3 órán keresztül, a nem éppen kezdõ, de fiatal tehetséges fõszereplõk vért izzadtak, hogy kihozzanak a pocsék rendezés ellenére valamit a darabból. Egy felhõtlen nevethetõs vígjátékra számítottunk, ehelyett csak szenvedtünk.
2/10
Noremikat 2017 okt. 11. - 22:53:31 2/10
Ez a darab mirõl szól? És kinek? Még ezekre az alapvetõ kérdésekre sem sikerült választ találnom 3 kínosan hosszú óra alatt.
A darab maga ósdi, de a kapzsiság, az érdekházasságra hajtás motívuma akár maivá is tehetné. De a rendezés nem teszi, nem mond semmit, nem gondolkodtat el. Még a nyelvezet is mûvien régies, életszerûtlen. A poénok erõltetettek, túlismételtek, kínosak.
Ezen kívül visítozás, fel-alá futkorászás, ráncigálás, vonaglás, ripacskodás. Nézni és hallgatni biztosan idegesítõ, de szerintem ezt eljátszani - a mellesleg kiváló színészeknek - is kellemetlen lehet.
Nagy csalódás a darab!

szilfo 2017 aug. 11. - 15:30:13
Ettõl fárasztóbb, idegesítõbb, semmitmondóbb elõadással aligha találkoztam. Elsõ perctõl kezdve kivétel nélkül az összes színész ripacskodik, ami annál is inkább kiábrándító, minthogy legtöbbjüket láttam már más darabokban többször is szerepelni, azokban mégsem tapasztaltam ilyet. Sehol egy értelmes poén, túlerõltetett idõhúzásnak hat végig és lármázás, fejetlenség magas fokon, idegesítõ hanghordozás, szörnyû betétzenék, hiteltelen vidékies akcentus. Megbocsáthatatlanul hülyének nézik a nézõt. Nem csoda, hogy tömegesen távoztak szünetben a közönségbõl. Láttam már Novák Esztertõl más rendezést. Abban nem csalódtam, de ebben most óriásit. Nekem már nem jár vissza a jegyár (bár legszívesebben visszakérném; idõrablásért), de jó tanácsként írom, hogy aki csak teheti kerülje el ezt az elõadást messzirõl, nehogy ilyenre pazarolja a pénzét.