Színház

Wa(h)rEsGelogen

táncelőadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Szellemes és kritikus szatíra arról, hogy "mi van valójában". Körkép vágyainkról, céljainkról, ösztöneinkről, szenvedélyeinkről, amely azt a képzetet kelti bennünk, hogy tudjuk, mi igaz, és hisszük, hogy amit megtapasztalunk, az maga a valóság.

Képek a máról. Sajtófelvételek, spontán elkapott életképek, és ami ezekkel szemben áll: megkomponált fotók. Fotók, melyeken a kompozíció a legapróbb részletig kidolgozott és átgondolt. Olyan fantáziavilág képei, amelyek torzítják és manipulálják a valóságot.
A más-más végről feltűnő sajtófotók, illetve művészfotók életképekké alakulnak a színpadon, mozgásba jönnek, és apránként felfedik történetüket. Megelevenednek a borzongatóan sötét jövő-víziók, megjelenik a romlatlan jelen, a nosztalgikus múlt, életre kelnek riasztó valóságok, időtlen vallomások, puszta tények és a fantázia világa. Majd visszatérünk a reggeli napilapokhoz. Látványos utazás a valószínű és a bizonyos között. Közlekedés a valóságok között.

Az előadás a vizuális kultúra ? amelyben élünk, és amely érthetőnek, valósnak és igaznak tűnik számunkra ? elmaradhatatlan kísérőjelenségeit kívánja szemléltetni, egyik oldalon az elfogult értelmezés és felfogás, a másikon a manipuláció.
Andrea Boll és Kádár Péter a hágai Korzo Theater-ben kezdték el a munkát. 2010 novemberében csatlakozott hozzájuk a MU Terminál négy táncosa - köztük Fejes Ádám, a MU Terminál művészeti vezetője -, valamint Manon Avermaete táncos Antwerpenből.

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. január 28., MU Színház

Stáblista:

Hozzászólások