Színház

Wéber Kata /Mundruczó Kornél: Pieces of a woman

előadás, 16 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Lengyel nyelvű előadás magyar és angol felirattal.

A 2018-ban bemutatott előadás felkavaró vízió a modern nőkről, akik azért harcolnak, hogy maguk dönthessenek saját életükről. A Közép-Európában játszódó családtörténet általános érvényét bizonyítja a produkció zajos sikere Avignontól Athénig, és a belőle készült film Netflix nézettsége.
Egy veszteséggel való szembesülés során egy fiatal nő viszonya addig életéhez alapjaiban kérdőjeleződik meg. Így a tragédiában nem csak azt veszíti el, akit a legjobban szeretett, hanem önmagát is. Kaphat-e lehetőséget az újrakezdésre, ha életében először nem a feje, hanem a szíve után megy? A politikai korrektség és a #metoo korában, ahol mindent címkékkel látunk el úgy gondoljuk, hogy minden bűn bűnhődést követel, és ahol nem lehet bűnöst találni, ott is bűnöst kiáltunk. Vajon nem éppen a korrektségünkkel válunk korlátolttá? The revolution is love.
Mundruczó Kornélt a bensőséges elbeszélés filmes elemekkel vegyített virtuóz megvalósításáért a 2018/19-es évad legjobb rendezőjének járó díjjal ismerték el Lengyelországban. Az előadásban szereplő hét szereplő közül négy kapott díjat a kaliszi színházi találkozón; az előadás női főszerepét játszó Justyna Wasilewska elnyerte a Teatr szaklap Aleksander Zelwerowiczról elnevezett legjobb színésznek járó díját is. Az előadás a zsűri fődíját kapta a krakkói “Isteni színjáték” nemzetközi színházi fesztiválon.
A Pieces of a Woman az Avignoni Fesztivál (FR), az Athens & Epidaurus Festival (GR), a Romaeuropa Festival (IT), a Sirenos Festival (LT), Hamburg és Amszterdam után érkezik a Budapesti Tavaszi Fesztiválra.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások