Színház

Whirling / Kitty 2012

előadás, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Whirling öt táncosa folyamatosan feszegeti fizikai korlátait, önmagukból és egymásból nyert energiájuk állandó megosztásával és újrahasznosításával. A vitalitás, az egyszerűség és a nyers erő olyan élő energiamezőként jelenik meg a színpadon, melynek egyik végpontján a különböző egyéniségek állandóan konfrontálódnak egymással, a másik szélén pedig ott egy csendes, nyugodt, idilli hely, egy menedék, ahol legszívesebben mindenki álomra hajtaná a fejét.

Eléonore Valére-Lachky a brüsszeli P.A.R.T.S.-ban végzett, majd a Wim Vandekeybus vezette Ultima Vez társulat tagja volt. Dolgozott Michele Anne de Mey-jel, a nagyközönség élőben láthatta táncolni a Sinfonia Eroica című előadásban a Trafóban. 2009-ben készült el első szólója Lands címmel. Az elmúlt években dolgozott a Ballets C de la B (B) társulatával, Smeds Ensemble-lal (FIN) és Isabella Soupart-rtal (B). Jelenleg a belga Needcompany tagja.
A magyar közönség már többször láthatta koreográfiáit a Budapest Tánciskola diákjaival (On Friskin - 2008, Skonifrin -2009, Time strecher - 2010).



A Kitty 2012 zenéje által kreált poszt-apokaliptikus atmoszférában felbukkanó történések helyüket, értelmüket keresik. Ezer jelentés és megoldás merül fel, de KITTY 2012-ben nincs mit megérteni.

Molnár Csaba tanulmányait a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában, majd a brüsszeli P.A.R.T.S.-ban végezte. Előadóként korábban dolgozott többek között Gál Eszterrel, Hód Adriennel és Wally Cardona-val. Jelenleg a Compagnia Virgilio Sieni, a BLOOM!, és a HODWORKS együttesekkel dolgozik.
Marco Torrice olasz táncművész és alkotó. Tanulmányait a P.A.R.T.S.-ban végezte, jelenleg saját munkái mellett különböző európai kortárstánc együttesekkel működik együtt. Vass Imre független alkotó és táncos, aki számos magyar alkotó mellett a belga Ultima Vezzel is dolgozott. Garai Júlia több hazai koreográfussal dolgozott, a HODWORKS állandó tagja.

Koncepció: Molnár Csaba
Alkotótársak és előadók: Garai Júlia, Molnár Csaba, Marco Torrice (I), Vass Imre
Hangtervező: Alberto Ruiz Soler
Fény: Dézsi Kata
Kosztüm: Cabas Molinari

A(z) Trafó előadása

Stáblista:

Hozzászólások