Színház

Xira

táncelőadás, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ha a tudatod egy olyan skálán jeleníthető meg, mely egy belső vagy privát öntudattól egy külső, térben kiterjedt öntudatig terjed, akkor hol van a másokkal való kapcsolat kialakításának lehetősége?

XIRA - két ember egy közös pillanata az emlékek tárházában, mikor visszatekintenek, hogy felülvizsgálják első találkozásuk testi valóságát

XIRA - egy szokatlanul bensőséges viszony dokumentációja
XIRA - egy olyan emberi lény öntudata, akinek a társadalom nem határozta meg a nemét

Ez a munka egy találkozási pont és meghívás arra, hogy megnézzük Soňát és Matthew-t és egymást különböző nézőpontokból, melyek közül egy teljesen nélkülözi a szavakat, a jelentést, a történetet és az érzelmet.
Ez egy nő.
Ez nem egy nő.
Ez egyaránt egy nő és nem egy nő.
Ez sem egy nő, sem nem egy nő.

A SKOK! (JUMP!) nonprofit szervezet, mely elsősorban a fizikai művészetekre összpontosít - kortárs táncra, a fizikai színházra és más, a testek munkáján alapuló színházi formákra. 2011-ben alakult meg. Elsődleges céljuk, hogy feltérképezzék a szlovák fizikai művészeti szcénát, és hogy növeljék a közönség érdeklődését e művészeti forma iránt, melyre szerintük nem fordítanak elegendő figyelmet.

A SKOK! olyan tevékenységeket szervez, melyek célja a fizikai művészetek helyzetének javítása a cseh és a szlovák kulturális életben, illetve a külföldön történő bemutatkozás, kutatás és alkotás körülményeinek fejlesztése. Főként a fizikai művészetek iránti érzékenység elmélyítésében érdekeltek, ezért informális oktató tanfolyamokat, kurzusokat is kínálnak a nyilvánosság számára. Az intézményhez kötődik a WorkshoW, mely a művészek munkája és a közönség között igyekszik közvetlen viszonyt kialakítani olyan tevékenységek segítségével, melyek a művészekkel és alkotó munkájukkal való kapcsolatba kerülést teszik lehetővé (ilyenek például az előadásokat követő beszélgetések, a "Showing"-ok). Az alkotófolyamat több szakaszában, akár a premier előtt is biztosítanak lehetőséget arra, hogy a közönség részt vegyen az alkotásban.

A(z) MU Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások