Zenekar

Agavoid



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Budapesti zenei szcéna egyik legegyedibb hangja ma kétségkívül az Agavoid erősen atmoszférikus álommuzsikája. A 2015 nyarán megalakult trió már a Keret tehetségkutatóján, első koncertjükön megnyerte a szakma egyöntetű figyelmét. 2016. júniusában megjelentették bemutatkozó EP-jüket, CASUS címmel.



A lassan csordogáló, pszichedelikus alapokból határozottan, de finoman építkező zenéjükben Huszár Kristóf vándorlása a basszusgitár nyakán olyan erős alapot ad a dobgéppel mellé, hogy Kriska Bálint hozzáadott kristálytiszta hangulatkeltései a szintetizátoron elrepítenek abba a világba, ahol a feszes és a légies jelzők kéz a kézben járnak. Erre a képre húzzák rá a kontúrt a színpadra termett Puskás Dalma tökéletes dallamvonalai és zavarba ejtően gyönyörű énekhangja.

Mindeközben a zene és egyéb művészeti ágak találkozása az Agavoid, saját készítésű klippel, artworkkel és a legkülönbözőbb területekről magukba szívott hatásokkal. Nyitottságuk, a zene iránt érzett tiszteletük és a stúdiót játszótértként használó szemléletük ma messze a legizgalmasabb, legmegbízhatóbb kísérleti zenekarrá keresztelte őket.

Hozzászólások