Zenekar

Boogie Mamma



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulása: 1999



A Boogie Mamma zenekar 1999-ben kezdte el összekotyvasztani stílusát, többek közt swingből, reggaeből, punkból, tangóból, rock and rollból, calypsóból, sramliból, metálból, természetesen nyakon öntve az egészet hamisítatlan ska-lüktetéssel. Megalkották tehát a ska-boogie-nyugie műfajt, melynek egyetlen és így méltán legkitűnőbb hazai képviselői. A magyar szintér ma is aktív csapatai közül csak a Malacka és a Tahó büszkélkedhet azzal, hogy náluk is régebben játszanak skát, és bátran állíthatjuk, hogy a kísérletezős, fúziós, harmadikhullámos vonulatot előttük senki nem művelte széles e hazában.

Hét év alatt végigbohóckodták az egész országot koncerteknek álcázott megmozdulásaikkal. 2001 óta minden évben fellépnek a Szigeten és visszatérő vendégei több országos fesztiválnak is. Rendeztek akciófilmet, nyilvános tortasütést, egy órába zippelt többmilliárd éves törzsfejlődést, Kedves Közönség FC vs. Boogie Mamma FC labdarúgó-mérkőzést és még nagyon sok minden mást. Megalkották a "live play back" és a "play back közönség" technológiát, valamint az euroatlanti övezet legviccesebb hírlevelét, melyből megtudható mi az a "robotvétség", milyen a "reklámmáj" és miért rúgják le rendszeresen a Zeneakadémia piszoárjait a Haydn-headz banda tagjai.

Persze azért a műfaj népszerűsítéséből is alaposan kivették a részüket: Útjára indították az első magyar ska-hírlevelet, majd ennek utódjaként a máig legnépszerűbb hazai ska-portált (skaland.ini.hu). Nekik köszönhető, hogy először magyar ska csendülhetett fel a VIVA+ televízióban és ők lopták be a műfajt a sziget.hu placc rovatába is, mely velük indult útjára.

Így aztán nem csoda, hogy hiába a sok lelkes rajongó, hiába a sok pozitív kritika (szaklapoktól a zenetévékig), lemezt készíteni sokáig nem jutott idejük (igaz egy-egy felvételük felkerült a "Magyar Ska 2003" (Mops Records Hungary) és a SkaLand 2005 (CrossRoads Records) válogatáscédékre). A debütáló album 2005 májusban - hat év halogatás után - jelent meg "Apró keblek dicsérete" címmel, amit mind a szakma, mind a közönség lelkesen fogadott.



Tagok:

Ágoston Gábor (dob)

Bolgár Botond (kürt)

Somogyi Péter (harsona)

Szalai-Burszán Vera (ének)

Szili Miklós (gitár)

Tatai Viktor (basszusgitár)

Vöő Kristóf (szaxofon)

Zubreczki Dávid (ének)



Lemezek:

Apró Keblek Dicsérete (2005)

Negyvennégy Boogie Mamma hírlevél és kölem-kölemféle csudálatos dolgok (2007)

Hozzászólások