Zenekar

Maszkura és a tücsökraj



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A formáció 2007-ben alakult. Maszkura szülőhazájában Erdélyben és itthoni hip-hop körökben már ismert volt, de gondolt egy merészet és maga mögött a tücsök bandával, kezében egy tangóharmonikával szerencsét próbált.

A zene sokszínűsége a 20-as évek gengszteres zenekarképe és a hangszerek sokfélesége - nagybőgő, vagy az említett tangóharmonika - egyedi hangulatot és hangzást kölcsönöznek a tücsök-zenének. Szövegeik kizárólag magyar nyelvűek, tartalmasak, sosem hiányzik belőlük a mondanivaló. Számaikban gyakran fordulnak elő latinos funkos, sőt swinges ritmusok, ami táncolhatóságot és jó bulikat eredményez, de emellett hallhatóak mélyebb érzelmű, lágyabb számok helyenként rap szöveggel fűszerezve.

A tavasz letűnt és a zenekar maradandót kívánt alkotni, ami egy négyszámos demófelvételben nyerte el formáját. Ezek közül kettő az étert is megjárta a Radio Café, a Jazzy és a Rádió C frekvenciáján, valamint letölthető a zenekar honlapjáról. A tücskök eddigi rövid életük során megfordultak többek közt a Millenáris Parkban, a Jam Pubban, az A38-on, Közgázos-egyetemi buliban, az Almássy Téren és Erdélyben a Félsziget-fesztiválon ahol rendre megtáncoltatták a bulizni vágyó hangyákat.

A zenekar tagjai:
Maszkura - áriázó, harmonikázó tücsök
Lakatos Ferenc - elefántcsontokat billentő tücsök
Kertész Csaba - pengetős tücsök
Boros Gábor - bőgőt bőgető tücsök
Földesi Attila - fedőt, fazekat verő tücsök

Lemezek:
Szégyentelen (2009)
Kérlek így szeress! (2010)
Sztárzseni (2012)


Hozzászólások