Zenekar

Meteora



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A METEORA frontján Holló Noémi énekesnő és a hörgős énekért is felelős Fülöp Máté basszusgitáros áll, így a zenéjüket főleg az úgynevezett “Beauty and the Beast” stílusban, a kettejük énekének, illetve hörgésének a dinamikájára építik. A Tragedy Of Delusion című új lemezen már Király Atilla billentyűs is csatlakozik hozzájuk a mikrofon mögött, így Mátéval együtt itt-ott tiszta férfi énekkel is színesítik a dalokat. A zeneszerzés nagy részét - a gitáralapokat és a szimfonikusokat - szintén Atilla végzi, a dalok kidolgozását így fejtette ki részletesebben:


“A kidolgozott gitár- és billentyűs alapokkal már egy vázat tudok küldeni a többieknek, ők pedig erre építik rá a saját ötleteiket. Az új lemezzel azonban mindegyikünknek elvárása volt, hogy még nagyobb, még energikusabb, még érdekesebb legyen mint az előző, és habár jó sok időt töltöttünk a számok csiszolásával, úgy érezzük ezt sikerült is végül elérni.”


A zenekar nem ma alakult - hiszen hivatalosan 2010 óta zajlik a munka a formáció körül - de az érdemi haladás és munka az első nagylemez, a 2017-es Our Paradise felvételei körülre tehetőek, így változatlanul friss lendülettel vágnak bele minden újabb projektbe.


“A Tragedy of Delusion címre keresztelt második nagylemez lesz az első hivatalosan kiadott szerzeményünk, így nagyon izgatottan várjuk a Nail Recordsszal a közös munkát! A számok többsége a félretájékoztatás és dezinformáció pusztító erejét, valamint a valóság relatív mivoltának a témakörét járja körbe. Eddigi munkáink alapján a 'magyar Epica' és az 'újjáéledt After Forever' cimkéket hallottuk a legtöbbet, és habár igaz hogy ezek az előadók nagy hatással voltak, és vannak ránk, de igyekszünk megtalálni a saját hangunkat, és a saját utunkat a zenénkben.” - tette hozzá Atilla.


Tagok:
Holló Noémi - ének
Fülöp Máté - basszusgitár, hörgős ének
Solymosi Csaba - gitár
Király Atilla - billentyűs hangszerek, tiszta ének
Kása Gábor - dobok


Hozzászólások