Zenekar

Omen



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Omen egy magyar heavy metal együttes, melyet 1990-ben az ország akkori legnépszerűbb heavy metal zenekaraiból kivált tagok alapítottak. Az indulásakor egyfajta szupergrupként beharangozott csapatot eredetileg Kalapács József énekes (ex-Pokolgép), Nagyfi László gitáros (ex-Pokolgép), Nagyfi Zoltán dobos (ex-Ossian), Ács András basszusgitáros, valamint az instrumentális gitáralbumáról külföldön is ismert Szekeres Tamás alkotta.1991 és 1995 között évente jelentették meg egyre sikeresebb albumaikat. Az 1994-es Jelek című albumon Szekeres helyét Sárközi Lajos vette át, és az Omen ezzel a lemezzel érte el pályája csúcsát. Az évtized második felében pályatársaikhoz hasonlóan ők is válságba kerültek. 1997-ben kijött a csalódást keltő ötödik stúdióalbum (Idegen anyag), majd 2000-ben a frontember Kalapács kilépett és megalakította saját zenekarát, az Omen pedig felfüggesztette működését.2003-ban váratlanul újra felbukkant a csapat egy új frontemberrel, a Való Világ tévéműsorban Oki művésznéven szerepelt Pintér Zoltánnal. További változások a felállásban, hogy Nagyfi mellett a másik gitáros Daczi Zsolt (ex-Bikini), míg a basszusgitáros Vörös Gábor (ex-Ossian, Fahrenheit) lett. A leginkább elkeseredett kísérletként értelmezhető Tiszta szívvel album a tehetségtelen énekessel együtt megbukott.
Ezután csatlakozott az Omenhez Gubás Tibor (ex-Tirana Rockers) énekes. A 2006-ban kiadott Hetedik nap album végre ismét pozitív fogadtatásban részesült. A sikeren felbuzdulva újra felvették a 2003-as album dalait és Agymosás címen immár Gubás Tibor énekével adták ki ismét.
2007 nyarán súlyos tragédia érte a zenekart, amikor a hosszú ideje betegeskedő Daczi Zsolt elhunyt. Az Omen nem keresett új gitárost, négyesben folytatták. 2008 végére nyilvánvalóvá vált, hogy Gubás Tibor alkalmatlan a koncertezésre, ezért kirúgták a zenekarból. Az Omen jelenleg énekest keres.


Tagok:
Molnár Péter "Stula" - ének
Nagyfi "Bigson" László - gitár
Nagy Máté "Kölyök" - gitár
Nagyfi "Kisfi" Zoltán - dob
Mezőfi József - basszusgitár
Örökös tag: Daczi Zsolt


Lemezek:
Feketében (1991)
Brutális tangó (1992)
Anarchia (1993)
Jelek (1994)
Koncert (1994)
Idegen anyag (1997)
Tiszta szívvel (2003)
Best of Omen (2004)
A hetedik nap (2006)
Agymosás (2006)
Nomen est Omen + Szimfonik 2CD (2012)
Huszonöt év CD (2015)


Hozzászólások