Zenekar

The Frozen Autumn



Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A zenekart 1993-ban, egyszemélyes projektként, Diego Merletto alapította. A későbbiekben Claudio Brosio gitáros csatlakozott hozzá, így készült első nagylemezük, a Pale Awakening 1995-ben. Bemutatkozó albumukkal rögtön ismertté és népszerűvé váltak az európai dark/coldwave közönség előtt.



Arianna (mai nevén Froxeanne), aki a mai napig a zenekar elválaszthatatlan része, már énekelt a második lemezen (Fragments of Memories), míg Claudio kiszállt a bandából. A fennmaradó tagok ugyanakkor létrehozták a párhuzamosan működő Static Movement-et, melynek elektronikus hangzása erős hatással bírt a későbbi TFA zenéjére.



Eddig 7 albumot jelentettek meg, a TFA legutolsó lemeze, a "Chirality" 2011-ben jött ki. Diego és Froxanne folyamatos alkotómunkát végez, írják az újabb dalokat, egyéb zenei munkákban vesznek részt, rendszeresen koncerteznek, népszerű fesztiválokon lépnek fel.



A TFA zenéjére leginkább az 1981-ben alapított és nemzetközileg elismert holland Clan of Xymox hatott. Alapítójával, Ronny Moorings-szal több ízben is együtt dolgoztak. A TFA zenéjével kapcsolatban olyan bandák hatását szokták még említeni, mint a Dead Can Dance, a Cocteau Twins, a The Sisters of Mercy, az Xmal Deutschland, David Sylvian és a Depeche Mode.



Zenéjük atmoszférikus gothic wave, "frozen wave", ahogy ők nevezik. Hideg és nemes: távolságtartó, mégis átölel. Nem érzelgősködik, mégis nyomot hagy.

Hozzászólások