Zenekar

The Grenma



Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Megalakulása: 2004



Matyi (dob) és Csongi (ének, gitár) még a gimnáziumban ismerték meg egymást és már 14 évesen együtt zenéltek. Néhány évvel később, 2004 végén új együttest alapítottak, ekkor csatlakozott hozzájuk Dóri basszusgitárosnak, és így jött létre a theGrenma.



Mindhármuk zenei ízlése hasonló volt, zenéjüket olyan kaliforniai (pop-) punk zenekarok inspirálták, mint a Blink 182, a Green Day vagy a NOFX. Ezek mellett hatással volt rájuk a ska, a hardcore és néhány régi punk zenekar is, de stílusukra leginkább a 'softcore punk' kifejezés illik. Fél évvel a megalakulás után kezdtek el koncertezni, és 2005 őszén már Hangya menedzselte a bandát. Még decemberben felvettek egy 3 számos demót. 2006 elején indultak turnéra az Alvin és a mókusokkal, majd ez év végén álltak neki az első albumuk rögzítésének. 2007 februárjában leforgatták az első videoklipjüket is a 'Mennyire szeretném' című dalukra, ami még a lemez megjelenése előtt napvilágot látott. A 10 számot tartalmazó cd 'Annyira...' címmel jelent meg 2007 augusztus végén.



2008 leginkább koncertezéssel telt, de az év végén már megjelent az új klip, az 'Enyém az utolsó szó'. A második cd végül 'Talán nincsen minden rendben' címen látott napvilágot 2009 elején. A zenekar innentől magára vállalta az összes hangmérnöki, produceri és terjesztési teendőt. Az ingyenesen közzétett lemezt azóta közel 30 000-en töltötték le, és még ebben az évben elnyerték vele az Év Albumának járó Bravo Otto díjat. A kezdeti pop-punk gyökerektől a Grenma mára eljutott egy keményebb hangzásig. Több, mint 200 koncert után, 2010 végén a csapat a szintén ingyenesen letölthető 'Megszűnt a jel' című 8 számos EP-vel jelentkezett, amelyről a 'Mindenki' című dalhoz készült videó. Azt ezt követő két országjáró turnénak köszönhetően 2011 már így is a zenekar legaktívabb éve volt, de az őszi koncertsorozat előtt 'Új hős' címmel kijött egy friss dal és a hozzá tartozó klip. 2012 tavaszán megjelent a minden eddiginél érettebb és letisztultabb 'BudaPest SoftCore' névre hallgató 12 számos album, amin újabb két klipes dal is helyet kapott: a 'Rajtunk áll' és az 'Ideje élni'.



Tagok:

Arany Dóri - basszusgitár

Botlik Mátyás - dob

Szalay Csongor (mezi) - gitár, ének



Lemezek:

Demo (2006)

Annyira... (2007)

Talán nincsen minden rendben (2009)

Megszűnt a jel (2010)

BudaPest SoftCore (2012)

Hozzászólások