Zenekar

ZPZ



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A 2010-ben alakult, köcsögmetál stílust képviselő ZPZ a 2013-ban szerzői kiadásban megjelentetett „Köcsögmetál!” című lemeze után, 2019-ben új albumot jelentet meg „Vasnéni” címmel. Bár a lemez hivatalos kiadásának előkészítése, a kiadókkal történő egyeztetés még folyamatban van, a zenekar úgy döntött, hogy a premiert megtartják itt nálunk a dalok hallgathatóvá tételével.
Első hallgatás után elmondható, hogy köcsögék nem tértek le a már kitaposott útról, szürreális zenei- és szövegvilágukat is megőrizték, mostani anyag azonban zeneileg jóval combosabbra sikerült elődjénél, alternatív irányból komoly elmozdulás történt a metál és modern rock irányába.
A srácok erről így nyilatkoztak:
„A ZPZ-re továbbra is jellemző a brutálkodás és nyalakodás együttes jelenléte, a hangnemben a kemény beszólogatásokhoz csipetnyi kedvesség keverése, útszéli tahó stílus és az elegáns úri modor folyamatos váltogatása. Ismét megjelennek elmebeteg témák: Hazai mezőkön átrohanó macik történetének ökológiai szemléletű elemzése, siheder lányok és az elvált asszonyok begináztatása Flipper Öcsi szellemének megidézésével, a kutyafuttatók bunkóságainak összegyűjtése, a világegyetem pusztulása előtti utolsó szex előkészítése. Zeneileg egy nyersebb és odabaszósabb irányba fordultunk, stíluselemek folyamatos keverésével. És természetesen továbbra se fogunk csalódást okozni a k…a anyátokat!”


Hozzászólások