Péter Dávid megmondja

Csobot Adél és Gáspár Laci színpadi drámája

Az X-Faktor 10. évadának második adása leginkább azért volt emlékezetes, mert a két mentor látványosan összeveszett.

A hét egyik - ha nem A - legizgalmasabb, legérdekesebb, legtöbb embert foglalkoztató kérdése az volt, hogy ki nyeri meg az előválasztás második fordulóját, hogy Csobot Adél (könnyes szemekkel) vajon mivel kapcsolatban mondta Gáspár Lacinak: "Ez undorító volt." Minek következtében mondta előbbi az utóbbinak, hogy "Jól van Laci, unalmas vagy", majd, mint J.K. Simmons alakította Terence Fletcher a Whiplashben, egy határozott karmesteri kézmozdulattal és egy erős "Csitt!"-tel megtolva csendre intette mentor társát. Családon belüli vitákat szült ez az egy héten át futó promó, baráti társaságok szakadtak szét, két táborra oszlott a haza. Team Adél vs Team Laci. Szombat este nem dőlt el, hogy kinek van igaza, de 1, azaz egymillió-egyszázezer ember nem hiába ült le a tévé elé, mint a kisangyal. jött is, aminek jönnie kellett.

Csobot vs Gáspár 1. menet

 

Forrás: RTL Sajtóklub / X-Faktor

 

Volt egy kör, ahol Csobot Adélra hárult a hálás/hálátlan feladat, hogy a szavazatával benntartson egy játékost. Gáspár Laci jó salesesként el is adta Adélnak a terméket, így végül ez a bizonyos énekes megkapta a továbbjutás lehetőségét. Adél viszont teátrálisan kijelentette, hogy eddig és ne tovább, richtig ez volt az első és az utolsó alkalom, ide a rozsdás bökőt, istók zicsi nem fogja többet megváltoztatni a véleményét, ítéletét.

Csobot vs Gáspár 2. menet

Ugyanaz a helyzet, de most - szpojler alert - nem lesz happy end, sőt, ha ez egy hollywoodi film lenne, akkor ez a rész lenne a nagy Csobot vs Gáspár-saga előzményfilmjének alapja. Megérkezett a színpadra egy kőműves, aki amúgy egész jól is énekelt. Puskás Peti leállította a produkciót, ami már eleve nem tetszett Gáspár Lacinak, aki már bepárásodott szemekkel nézte a versenyzőt. Gáspár kiállt a kőművesért, hogy most ne az eszükre, hanem a szívükre hallgassanak a mentorok. Hadd jöjjön el még egyszer a fickó, hadd mutassa meg megint, hogy mit tud, abból már lehet valami, egy zenekar verbuválódhat köré, pár fellépési lehetőség, bármi, amiből felállhat és otthagyhatja a kőműveskedést. (Ugyanitt: mi a baj ezzel a szép szakmával? Hát így is hiány van a szakemberekből! Apropó, jó énekes burkoló kerestetik országszerte rengeteg áfa mentes vállalkozásokba.) Adél nem adta meg a harmadik igent, így az énekes jelen állás szerint maradhat a spatulánál. Gáspár Laci viszont kijelentette, hogy akkor ez innentől személyes ügy. Nincs barátság, csak a vendetta. Jófejkedésnek annyi, a cukiskodás kimaxolását el lehet felejteni.

Csobot vs Gáspár 3. menet

 

Forrás: RTL Sajtóklub / X-Faktor

 

Megérkezett a színpadra egy modern alternatív zenekar. Az öt fiú produkciójáért Adél teljesen odáig volt. Puskás Peti meg vissza. A kőműves kioffolása miatt besavanyodott Gáspár Laci viszont nem ült fel a hype-ra, csak nézte egykedvűen, ahogy elzakatol előtte a bulivonat. Azt hihettük volna, hogy Adél simán begyúrja a csapatot a következő körbe, de most visszanyalt a mentoros fagylalt, mert a srácok sorsa Gáspár Laci kezébe került. Csobot próbálta szép szóval meggyőzni a már veterán kollégát, de látszólag hajthatatlan volt, erre Adél bevonta a közönséget. A mentorok mögött ülő 300 ember állva tapsolt a srácoknak, ezzel jelezve, hogy a közönség feltehetőleg szeretni fogja ezt a bandát. Laci érzékelte, hogy itt nyomás alá van helyezve. Oké-oké, jól van, értem - nagyjából így nyugtatta meg a népet Gáspár, aztán közölte, hogy

NEM. 

Mert ez egy gusztustalan húzás volt. Mondja ezt Gáspár Laci, Csobot Adél szerint meg az volt gusztustalan, hogy ezért nem adott lehetőséget a srácoknak. Azt tehát megállapíthatjuk, hogy ez a rész valahol, valahogy gusztustalan volt. 

Ha előre ki volt találva, ha nem, mindegy, ez volt a szombati X-Faktor epikus jelenete. És ennek a személyes, mondhatni piti párharcnak, drámának kéne kitartania a végéig. Amúgy voltak nagyon jó hangú továbbjutók is, mintha a magyar Billie Eilish is ott lenne a mezőnyben, de az is fix, hogy a Feleségek Luxuskivitelben és már a Survivort is megjárt Catherinde Dederick, művésznevén Mardoll is ott van a második körben. Tehát, ha a reality is jelen lesz ebben az évadban, akkor van kire támaszkodni. De a következő adásban még csak selejtezés lesz. Jön is a botránykirály Hörcher László. Vajon idén kap három vagy négy igent, hogy bejusson a következő körbe?