Péter Dávid megmondja

Szavazz az év magyar tévéműsoraira!

Most eldöntheted, hogy mi volt a jobb, a Farm VIP vagy a Konyhafőnök, az Elviszlek magammal vagy a #Bochkor, az Életünk története vagy az Összezárva Hajdú Péterrel.

A nézettségi adatok alapján akár ki is lehetne jelenteni a győzteseket, hogy adott kategóriában melyik volt a legnézettebb műsor. De most nem erre vagyunk kíváncsiak, hisz lehet, hogy valaki úgy néz egy műsort, hogy közben szenved, az is lehet, hogy csak háttérben megy és nem is figyel rá. Most egy egyszerű szavazással pontot teszünk ennek az ügynek a végére. A kategóriánként legtöbb szavazatot kapott műsor megkapja az igen nívós Port.hu Choice Award díjat. 

Szakmai részről már ki lettek osztogatva a díjak, de azok a 2020-as évre vonatkoztak. Erről írtam is, hogy esetenként elég érdekes módon alakultak a kategóriák. A Port.hu Choice Award esetében minden a helyén van. A fikciós sorozatokat nem kell magyarázni, sőt, talán a többit se kell nagyon magyarázni.

Esetleg a reality lehet egy kicsit kérdéses. Elvileg nem akartam ebbe a kategóriába tenni A Nagy Ő-t és a Házasodna a gazdát sem. Úgy voltam vele, hogy ezek inkább társkereső realityk. Végül azért kerültek be a kategóriába, mert alapjaiban megegyezik a többi jelölttel, azaz napi bontásban megy, összeköltözős, csapatokra bontott, stb. Az Exatlon és a Ninja azért nem került ide, mert mind a két esetben inkább ügyességi vetélkedőről van szó, nem pedig realityről.  A Ninja esetében nincs is összeköltözés, az Exatlonban ugyan vannak reality elemek, de jellemzően nem erre épít a formátum. A Van életünk pedig azért nem került be a realityk közé, mert lényegében akkor az Éjjel-Nappal Budapestnek is ott lenne a helye, hisz mind a kettő scripted reality, a többi viszont nem. A gasztro show-k esetében miért nem szerepel mondjuk a Borbás Marcsi műsora, vagy Széll Tamás Főmenüje meg mondjuk bármi saját gyártású TV paprikás műsor? Azért mert ezek nem show-k. Nincs benne vetélkedő elem, mi pedig most kimondottan ezeket akartuk díjazni. Az igazi főműsoridős, főzéssel fűszerezett vetélkedőt.