A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Állatkertek Éjszakájával, a Pozsonyi Piknik Gyerekpiknikjével, Pöttömkerttel, Családi Mozgásfesztivállal, Pesthidegkúti Művészeti Fesztivállal, Budavári Könyvünneppel, valamint ingyenes Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncerttel várnak benneteket.

Állatkertek Éjszakája

Országszerte, több helyszínen - augusztus 31., 19.00

Hetedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, az eseményre augusztus 31-én, pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veresegyházi állat-bemutatóhelyek részvételével. Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenkét állatkert, vadaspark, „állatos” bemutatóhely készül esti, illetve éjjeli nyitva tartással és rendkívüli esti közönségprogramokkal.

Pozsonyi Piknik - Gyerekpiknik

Radnóti utca, Hatszín Teátrum Gyerekszínpad - szeptember 1., 10.00 - 19.00

10. alkalommal rendezik meg a Pozsonyi Pikniket, melynek családbarát kísérőrendezvénye, a Gyerekpiknik a Radnóti utcában vár benneteket. A Hatszín Teátrum Gyerekszínpadán fellép a Rutkai Bori banda, de eljön Kerekítő manó és lesz zenebölcsi is. Megnézhetitek többet között a GóleMesét és A pokoli puncs-pancsot, illetve részleteket láthattok A kiskakas gyémánt félkrajcárja című Vidám Színpados és a Tündér Lala című Magyar Színházas előadásból, valamint bepillanthattok a Dumaszínházas gyerekelőadásokba is. Emellett játszóház, könyvvásár, interaktív foglalkozások és kézműveskedés is vár benneteket.

Pöttömkert a PASO karibi koncertjével

Budapest Park - szeptember 2., 9.30 - 15.00

A Park nem csak a felnőtteké! A Pöttömkert szeptemberben utoljára vár benneteket interaktív programokkal a Budapest Parkba. Lesz nyárbúcsúztató Kerekítő, mese több szólamban a Kayamar előadásában, kipróbálhatjátok a CSOPA interaktív játékait és megnézhetitek a Lány a sárkányhajóban című mesejátékot. A táncos buliról pedig a PASO gondoskodik majd, karibi ritmusokra bulizhattok ezen a délelőttön! Minden program ingyenes.

Családi Mozgásfesztivál

Millenáris - szeptember 2., 10.00 - 17.00

A rendezvény célja, hogy mindenki számára kortól függetlenül elérhetővé váljon a testmozgás, hogy kipróbálhassátok magatokat olyan sportjátékokban, amelyekre máshol nincs lehetőségetek (a sárkányhajótól, a táncon át a tollasig). A hagyományos sportágakon kívül igazi különlegességeket, rengeteg izgalmas mozgásformát és egészségmegőrző wellness-programokat is kipróbálhattok. Minden program ingyenes.

XX. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

Klebelsberg Kultúrkúria - augusztus 30. - szeptember 2.

A Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál idén is vár benneteket. Lesz Kiskalász zenekar és Kaláka koncert, kipróbálhatjátok az ügyességeteket a Fürge Família Családi Futóversenyen, és rengeteg bábjáték mesejáték is vár titeket szeptember első hétvégéjén.

Budavári Könyvünnep

Budai Vár, Szentháromság tér - augusztus 31. - szeptember 2.

Irodalmi, családi és zenés programok a Budai Várban szeptember első hétvégéjén a Szentháromság téren! A könyvkiadók gazdag kínálata mellett gyermekműsorok is várnak benneteket, dedikálni fog Marék Veronika és Berg Judit, elhozza egy-egy előadását az Álomzug Társulás, a Figurina Animációs Kisszínpad és Fabók Mancsi, lesznek hagyományőrző bemutatók, középkori kézműves játszóház és részt vehettek egy mesés vársétán, valamint Berg Judit Mátyás-templomi sétáján is. Koncertet ad Bognár Szilvia és a Kaláka. A Mátyás Emlékévhez csatlakozva a Könyvünnep felidézi a dicsőséges reneszánsz uralkodót és korát. Minden program ingyenes.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál, Pezsgő tér - szeptember 2., 11.30

A Budafoki Pezsgő és Borfesztivál keretében a 10 éves Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar negyedik, Fonogram-díjas, Bumm-bumm bumm című lemezének koncert anyagával fogja szórakoztatni a kicsiket és nagyokat. Hazai kortárs költők megzenésített versei mellett a zenekar saját szövegei és dalai is felcsendülnek, melyek a családról, a barátságról, szerelemről, emberségről, összetartozásról szólnak. A koncert ingyenes.
Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál