A legjobb családi programok hétvégére

Advent első hétvégéjén rengeteg adventi program vár benneteket. A Nemzetiben Kölyöknap, a Várkert Bazárban ingyenes gyerekprogramok lesznek és adventre hangoló koncertet ad Szalóki Ági, Gryllus Vilmos, Halász Judit, valamint a Rutkai Bori Banda is.

Apacuka zenekar: Családfánk - Lemezbemutató koncert

Akvárium Klub - december 2., 16.30

Az Apacuka Zenekar harmadik mesekönyves CD-je, a “Családfánk” hangulatos, színes, zenei kalandozás. Gyermekközpontú világnézet, kedves, szórakoztató dalszövegek, mesék, és a jól bevált igényes, csillogó, fülbemászó Apacuka hangszerelés jellemzi a CD-n szereplő dalokat. A lemezhez tartozó mesekönyvet Igor Lazin magával ragadó, bájos rajzai teszik vonzóvá. A zenekar az Akváriumban mutatja be nektek az új zenei anyagot.

Adventi Kölyöknap

Nemzeti Színház - december 2., 10.00 - 13.00

Szeretettel várják a kisgyermekes családokat az adventi Kölyöknapokon december 2-án, 9-én és 16-án vasárnap 10-től 13 óráig. Most vasárnap a Kaláka együttes elhozza a Szabad-e bejönni ide Bethlehemmel? című adventi műsorát, mely a Kaláka 50. jubileumi évadjának része., déltől pedig a Magyar Népmese Színház interaktív, bábos betlehemes előadását nézhetitek meg. A műsorok szünetében a kézműves foglalkozások során csodaszép ünnepi díszeket készíthettek. A Kölyöknapok minden programja ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Advent a Várkert Bazárban

Várkert Bazár - december 2., 11.00 - 21.00

Ingyenes családi és gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, koncertek, kortárs iparművészeti vásár, adventi gyertyagyújtás, élő betlehem a Várkert Bazárban az adventi vasárnapokon.Napközben Kolompos együttes, Meseerdő Bábszínház, Klárisok zenekar, Netz produkció, Grimm-busz Színház, Kárász Eszter és az Eszter-lánc, Maszk bábszínház, majd esti programok, koncertek.

Szalóki Ági karácsonyváró gyerekkoncertje

Uránia Nemzeti Filmszínház - december 2., 11.00

Ági a karácsonyváró koncerten az elhangzó dalokat a Körforgás, a Cipity Lőrinc és a Gingalló című lemezek, illetve a Téli-nyári laboda dalaiból válogatja. Ezúttal is elhangzanak majd a kedvelt énekelt versek, többek között Erdős Virág, József Attila, Szabó Anna Kyoko, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor megzenésített művei, de elhangzik majd sok ismert karácsonyi gyerekdal is.

Halász Judit: Karácsonyi Csiribiri

Vígszínház - december 2., 11.00 és 14.30

"Egy téli utazásra csábítalak benneteket, de nem vonattal, nem autóval, hanem HELIKOFFERREL! Útközben talán még Mikulással is találkozhatunk... De ez a kirándulás sok titkot is rejt magában, mert nem csak szépet és jót, de a haramia HEGYI TOLVAJT, vagy az iskolakerülő SEHALL-SELÁT DÖMÖTÖRT is megismerhetjük, és együtt énekelhetünk róluk! Vagy BÓBITA tündérről, meg PANDA MACIról! És boldogan térünk majd haza, hiszen december van, és az év legszebb ünnepeit üljük!" Halász Judit

Rutkai Bori Banda: Helló Télapó!

Marczibányi Téri Művelődési Központ - december 2., 11.00

A Rutkai Bori Banda Télapóváró koncertjén Hópapával és családjával szánkón repülhettek havas tájak felé, hópelyhekkel keringőzhettek csillagtitkos éjszakákon, csizma csacsacsát járhattok és megleshetitek, hogyan barátkozik Gizipók és Gézapók a csokimikulással, amíg a távoli hegyek felől egyszercsak megérkezik majd a Télapó is! Bori horgolt bábjai is táncra perdülnek a zenekar hóváró dalaira.

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás

MOM Kulturális Központ - december 2., 9.30 és 11.30

A Nótás Mikulás című műsorban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai. Mikulással a névnapján, december 6-án találkozhatok, de énekelhettek a Karácsonyról, az Újesztendőről és a farsangról is, hiszen Télapó szolgálata csak ekkor, a tavasz kezdetén ér véget.

A Budapest Ragtime Band műsora gyerekeknek

Óbudai Társaskör - december 2., 11.00

A Budapest Ragtime Band a gyerek közönség soraiban is ugyanolyan jó hangulatot tud teremteni, mint az esti felnőtt koncerteken. Sőt! Még több mókára, játékra van lehetőség, ismerkedésre a hangszerek világával. Filharmóniai koncertek során járják az országot, viszik a jókedvet az ország minden tájára. Szerencsére ezen a decemberi vasárnapon jut belőle az Óbudai Társaskör ifjú közönségének is.

Családi Hanuka - Utazz velünk Csodaországba!

Bálint Ház - december 2., 15.00 - 19.00

Utazz Ruth-tal és Efráimmal a hanuka csodálatos birodalmába. Lesz rengeteg játék, családi szabaduló szoba, kalandozás a sötét barlangokban, fánkdíszítés, zenél Kovácsovics Fruzsina és zenekara. A délután végén gyertyát gyújt Verő Tamás szuperrabbi.

A karácsony mentőakció

November 29-től a mozikban

Amikor az összes elf megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ha pedig a Mikulással szeretnétek találkozni, akkor nézzétek meg a cikkünket, amiben összeszedtük, hogy merre jár a Télapó december első napjaiban.