Babákról mamáknak – A Partvonal Kiadó baba-mama sorozatának sikerkönyvei

A Partvonal baba-mama sorozata a kismamákat és a kisgyermekes családokat segíti abban, hogy a gyerekneveléssel kapcsolatos legfontosabb témákban, kérdésekben információkat kapjanak. A könyvek több fontos témát érintenek, a szoptatástól kedve a nagyobb gyerekek nevelésével kapcsolatos ötletekig, megoldásokig.

Emily Oster: Tudatos babavárás – A felkészült és nyugodt várandósságért

A várandósság kétségkívül a felnőttkor egyik legcsodásabb és legmeghatározóbb élménye, a kismamákat gyakran mégis gyermekként kezelik: közlik velük, hogy nem szabad alkoholt, kávét vagy nyers halat fogyasztaniuk, de nem magyarázzák el, miért. A terhességi vizsgálatokat hasonlóképpen homály fedi, noha a kismamáknak minden eddiginél nagyobb szükségük van olyan forrásra, amelyből megbízható ismereteket meríthetnek ahhoz, hogy maguk dönthessenek a babavárás kérdéseiben.

Emily Oster, az elismert közgazdász rácáfol a terhességgel kapcsolatos előírások, szabályok és hiedelmek nagy részére, és a kutatásai során összegyűjtött számtalan információval segít abban, hogy minden kismama a számára legelőnyösebb döntéseket hozhassa meg a kilenc hónap során. A Tudatos babavárás a hiedelmekkel és a téves elképzelésekkel leszámolva érthetően magyarázza el a koffein hatásait, a kertészkedés meglepő veszélyeit és még sok más kérdést. Mindenkinek ajánlott, aki szeretné felkészülten, egészségesen és nyugodtan megélni a várandósság hónapjait – és aki néhanapján felhörpintene egy-egy pohárka bort.

Tervezett megjelenés: április 20.
Oldalszám: 356
Kedvezményes ár: 3199 Ft


Gombos Edina: Babanapló

A kisfiúknak és kislányoknak egyaránt való emlékkönyvben fotókkal és bejegyzésekkel örökíthetjük meg a várakozás, a születés és gyermekünk életének legszebb pillanatait. Nagyszerű ajándék kismamáknak, kispapáknak és újdonsült szülőknek egyaránt.

Oldalszám: 104
Kedvezményes ár: 2392 Ft


Simon Cave – Dr. Caroline Fertelman: Az okos baba. 100 játék és gyakorlat gyermekünk dinamikus fejlődéséhez

Minden szülő tudja, hogy a játék elengedhetetlenül szükséges a gyermekek megfelelő értelmi és érzelmi fejlődéséhez. A jó játék azonban nem feltétlenül jelent drága játékot. Rengeteg egyszerű, otthon fellelhető eszköz segítségével köthetjük le a csöppségek figyelmét, akik így nemcsak szórakoznak, de tanulnak és fejlődnek is.

Az okos baba a 0–2 éves korú gyermekek szüleinek ad kézzelfogható, kreatív és egyszerűen megvalósítható ötleteket az újszülöttek, a csecsemők vagy a tipegő korú csemeték életkorához leginkább illő gyakorlatok elsajátításához. Az örömteli és rendszeres játék pihentető hatását pedig nemcsak az okos babák, de szüleik is hamar megérzik, így a közösen eltöltött idő pillanatok alatt a családi élet fontos részévé válhat.

Oldalszám: 208
Kedvezményes ár: 3192 Ft


Annabel Karmel: Babaétrend. 200 egyszerű és egészséges étel gyermekünknek

25 éves évfordulójához érkezett a család egyes számú babaszakácskönyve, a Babaétrend. Az új, bővített kiadás 200 egyszerű és ínycsiklandó receptet tartalmaz kisgyermekünk és az egész család számára. A kötetben található ételekben garantáltan nincs tartósítószer vagy egyéb adalékanyag, mert semmi sem lehet annyira egészséges, mint amit mi, a magunk vásárolta összetevőkből készítünk a gyermekünknek.

Annabel Karmel a mai napig Nagy-Britannia első számú babaétrend-szakértője. Több mint húsz sikerkönyv szerzője, aki maga is háromgyermekes édesanya. 1991 óta segíti munkájával a családokat abban, hogy soha ne fogyjanak ki az ízletes és tápláló receptekből. De a szerző nem csak receptekkel segíti az anyákat. Minden életkori szakaszhoz külön heti menütáblázat, időspóroló tippek és bevezetési tanácsok tartoznak. A könnyen követhető étrendtervezők, hasznos ötletek és szakszerű tanácsok teszik igazán népszerűvé ezt az örökzöld receptkönyvet.

Oldalszám: 240
Kedvezményes ár: 3192 Ft


Annabel Karmel: BLW szakácskönyv. 120 recept az igény szerinti elválasztáshoz

A legtöbb édesanya puha pürékkel és a kanál használatával kezdi a hozzátáplálást. Napjainkban azonban egyre népszerűbb egy másik, a baba igényei felől közelítő módszer, a BLW is.

Annabel Karmel több mint 25 éve segíti a szülőket ötletes és könnyen elkészíthető receptjeivel. Legújabb, BLW szakácskönyv című könyvében az igény szerinti elválasztás rugalmas formáját kínálja, és arra biztatja a szülőket, hogy engedjék a gyermeket egyedül étkezni. A ropogós, darabos falatkák receptjeit tartalmazó gyűjtemény útmutatóként szolgál mindazoknak, akik kizárólag a BLW-t szeretnék alkalmazni, de jól használható a szerző hazánkban is nagy sikerű, Babaétrend és Pürékorszak című könyveinek kiegészítőjeként is.

Oldalszám: 224
Kedvezményes ár: 2952 Ft


(via Partvonal Kiadó)