Családi filmek hétfőre

Aki a tévé előtt szeretné megünnepelni március 15-ét, annak jó választás lehet A kőszívű ember fiai, de az is könnyen talál magának néznivalót, akit nem annyira mozgat a nemzeti ünnep.

Angry Birds – A film

AXN – március 15., 9.20
Korhatár nélkül megtekinthető.

Végre kiderül, miért dühösek a madarak! Hisz eredetileg Madár-szigeten csupa kedves, boldog és a repüléssel nem is kísérletező szárnyas élte világát. A nagyszerű társaságból viszont valahogy mindig kilógott a három jó barát: Piros, aki azért néha kissé ingerült, valamint hű haverjai, Chuck és Bomba. Amikor azonban titokzatos, zöld malacok szállnak partra náluk, ők hárman sejtik meg először, mivel próbálkoznak a vendégek: és az ő dolguk, hogy megállítsák őket.

Lassie

SuperTV2 – március 15., 11.55
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Lassie időtlenül legendás alakja újra meg újra feléled a filmvásznon. Kedvessége a nyílt titok, ami alapján befészkeli magát az egész család szívébe. Lassie az a kutya, akit mindig is szeretnénk magunknak, illetve ha valakinek már van saját kutyusa, könnyű benne Lassie-féle vonásokat felfedezni. Az éppen költözőfélben lévő Turner család új lakhelyére tart, mikor a kis Jennifer rátalál a skótjuhászra, Lassie-re, aki a kislány bátyját választja gazdájának. A fiú rábeszéli apját a birkatenyésztésre, hiszen Lassie kiválóan őrizné a nyájat. Minden működni látszik, azonban a szomszédok elkezdenek acsarkodni a földtulajdonlás miatt.

Tini Titánok: A film

AXN – március 15., 14.55
7 éven aluliaknak nem ajánlott!

Már mindegyik szuperhős saját játékfilmet kapott – mindegyik, a Tini Titánokat kivéve. Robin, a csapat vezetője elhatározza: ha törik, ha szakad, megcsinálja a filmet a barátaival, aminek ő lesz a sztárja! A gond, hogy Hollywoodban nem igazán akarják észrevenni őket. Néhány őrült ötlettel a tarsolyukban és egy dallal a szívükben a csapat tagjai ezért Tinsel városába mennek, hogy valóra váltsák álmukat. A dolgok komolyra fordulnak, amikor feltűnik a színen a gonosz Slade, aki világuralomra tör.

Az öt legenda

Paramount Network – március 15., 14.55
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A legenda szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, s gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak, azaz a Mumusnak azonban már elege van ebből, és abból is, hogy a szülők állandóan vele riogatják a kicsiket. Ezért az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az őrzők veszélybe kerülnek. Ám akad segítség, a száműzetésből visszatérő Dér Jankó, az ötödik legenda személyében…

Zathura – Az űrfogócska

HBO 2 – március 15., 16.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A hatéves Danny és a tízéves Walter tipikus testvérpár: vagy egymás idegeire mennek, vagy halálra unják magukat otthon. Egyik nap a két csemete régi űrhajós társasjátékot talál a pincében. Amikor kipróbálják, nem mindennapi élményben lesz részük: a játékmezőkben leírt események valóra válnak. Legnagyobb megdöbbenésükre az űrben találják magukat, ahol fantasztikus kalandok várnak rájuk. A két gyerek azonban rájön, hogyha nem fejezik be a játékot, örökre a sötét, határtalan világűr foglyai maradnak. Csak egymással összefogva tudják legyőzni az előttük tornyosuló akadályokat.

A kőszívű ember fiai

DUNA Televízió – március 15., 16.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richárdot és Jenőt pedig Bécsből. Amikor kitör a forradalom, a forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére 1848 ügye mellé állnak. Jókai Mór regénye alapján!

Aladdin

RTL Klub – március 15., 19.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Aladdin, a kis tolvaj megmenti az álruhában a köznép közé osonó Jázmin hercegnőt, akiről azt hiszi, hogy annak szolgálólánya. Jázmin visszatér a palotába, de a karperecét ellopja Aladdin majma. A fiú belopózik a kastélyba, és visszaadja az ékszert, ám elfogják a szultán gonosz tanácsadójának emberei. Jafar megparancsolja, hogy hozzon el neki egy lámpást. Amikor Aladdin megszerzi a tárgyat, meglepetésére egy dzsinn bújik elő belőle, aki teljesíti három kívánságát...