Családi programok a hétvégére

Ne szegje kedveteket a borús idő, programfronton széles spektrumú élményeső várható a hétvégére. Gumicsizmát föl, és indulhat a családi (kul)túra, mutatjuk merre érdemes belőni az irányt!

Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál - CinemiraTEEN

Akvárium Klub - október 8-10.

A CINEMIRA TEEN Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon a világ legkiemelkedőbb fiataloknak szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítik 13+ korosztálynak, és számos filmes workshopon és előadáson vehet részt a közönség 2021. október 8-10. között az Akvárium Klubban.

 

XVI. Oldtimer Show Budapest 2021

Magyar Vasúttörténeti Park - október 8-10.

Idén már 16. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show. A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park. A szervezők tovább erősítik a fesztivál „családbarát” jellegét. Még több játékot biztosítanak a gyerekeknek díjmentesen: a helyszínen állatsimogató, arcfestés, íjászat és kézműves foglalkoztató is várja a kicsiket.


Kenderkóc népi játszóház

Magyar Nemzeti Múzeum - október 9., 9.30-19.00

Ötletes játékok természetes anyagokból: diógurítás és horgászat a kisebbeknek, gólyaláb és hordólovaglás a nagyobbaknak. A felnőttek a célbadobást, vagy az óriás malom játékot próbálhatják ki, a legkisebbeknek babasarok dukál, csodaszép játékbútorokkal. A kenderkóc kézműves-foglalkozásain kicsik és nagyok is kipróbálhatnak hagyományos technikákat.


Kreatív kert gyerekeknek - Szüret

Füvészkert - ELTE Botanikus Kert - október 9., 10.00 és 11.15

Növényismeret, növényültetés és alkotás 3-10 éves gyerekeknek.


Az állatok világnapja

Magyar Természettudományi Múzeum - október 9., 10.00

Az Állatok Világnapja alkalmából tematikus programokkal várnak minden érdeklődőt a Magyar Természettudományi Múzeumban. Lesz vetítés, koncert, állatbemutató és még sok érdekesség. Az esemény ingyenesen látogatható!


Liszt-kukacok akadémiája - Zenés beavató foglalkozás

Zeneakadémia - október 9., 10.00

A kiváló zenepedagógusok által tartott kiscsoportos foglalkozások továbbra is a 6–10 éves korosztályt vezetik be a zene alapjaiba interaktív módon, míg a 10–15 éves korosztályt célzó ismeretterjesztő matinékoncerteken Mona Dániel zenetörténész minden évadban más és más téma mentén járja körbe a klasszikus zene végtelenül izgalmas birodalmát – természetesen nagyszerű zenészek és fantasztikus zenék segítségével.


Motolla játszóház - Találkozás a világűrben - képzeletbeli alakok, formák készítése, megmozgatása

Marczibányi Téri Művelődési Központ - október 9., 10.30

Kézműves délelőttre várják a kisgyerekes családokat, ahol az ebédig a kicsik és szüleik együtt alkothatnak.


Grim/m/aszok újra

Figurina Animációs Kisszínpad - október 9., 11.00 és 17.00

Három új Grimm-mese – Hamupipőke, Babszem Jankó, Brémai muzsikusok – feldolgozása használati tárgyakkal.


Az orosz mese – Koncert gyerekeknek

Pesti Vigadó - október 9., 11.00

A gyerekeknek szóló műsorban Lukácsházi Győző a tőle megszokott könnyedséggel és humorral avatja be a legkisebbeket Csajkovszkij örökérvényű művébe. Segítségére a Pro Musica Fúvósötös lesz.


Képező: Mesélő képek

Margit-negyed - október 9., 11.00

Vajon hogy kerül a macska a kalapba? Mórocz Adrienn bábművész a gyerekek nyelvén mesél szürrealista festményekről, azok érdekes részleteiről és történeteiről, színekről és szimbólumokról, mindezt bábokkal, játékosan.


Asztro-matiné ‘EXTRA’ - Planetáriumi vetítéssel

Svábhegyi Csillagvizsgáló - október 9., 14.00

A program során a gyerekek könnyen érthető, de annál színesebb nyelvén magyarázzák el az univerzum érdekességeit, interaktív módon mutatják be a jelenségeket, és megválaszolják a gyerekek sokszor egyszerűnek tűnő, de fogas kérdéseit.


A zseniális Coco - mint kalapos

KreaTour - Zuglói műhely - október 10., 9.00-16.00

A program Coco 1910-es évekbeli kalapüzletébe invitálja a gyerekeket. Lehet továbbra is ruhát tervezni - bukjelszoknyás korabeli modellt -, de akinek most máshoz van kedve az mini kalapokat tervezhet, és persze mint mindig a terveket meg is valósíthatja.


Kakaómese gyerekeknek - Scooby – a rejtély nem jár egyedül

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - október 10., 10.00

Vannak sztárok. Vannak szupersztárok. És van az egyetlen, és utánozhatatlan Scooby! E film nem csak azt meséli el, hogy hogyan lett ez a beszélő dán dog kölyök egy bizonyos Bozont legjobb barátja, hanem azt is, hogy miképp lettek ők a természetfeletti bűnök üldözői. Vetítés után a mese ihlette kézműves-foglalkozás.


Családi program – kísérletezz Gerhard Richterrel!

Magyar Nemzeti Galéria - október 10., 11.00

Mi tesz egy képet képpé? Ez a kérdés végigkísérte Gerhard Richter ezerarcú művészetét. A válasz keresése közben nem félt kísérletezni, amire a programra érkező gyerekeknek is lehetőségük lesz.


Dióliget

FÉM Arts & Café - október 10., 11.00 (bemutató)

A Dióliget-sorozat egy fiatal malac és egy felnőtt mókus barátságát, nehézségeit és kalandjait mutatja be horgolt bábokkal. A malacka szimbolizálja a gyerekeket, akik gyakran kerülnek konfliktusba a szüleikkel, tanáraikkal, óvónénieikkel (az előadásban mint felnőtt mókus vannak megjelenítve), mert ugyan egy nyelvet beszélnek, mégsem mindig értik egymást.