Családi programok a hétvégére

Október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját, így ezen a hétvégén már sokfelé számíthatunk állat- és környezetvédelem témájában jeleskedő családi eseményekre, melyek nemcsak informálnak és edukálnak, de rendkívül szórakoztatónak is ígérkeznek.

Móra a Könyvfesztiválon

Millenáris - október 2-ig

Sok-sok újdonsággal, valamint mesés meglepetésekkel várnak mindenkit a klassz kortársak és kortalan klasszikusok otthonában: a Móra standján, melyet a Millenáris D épületében találsz. Keresd a berendezett nappalit, tölts el néhány mesés percet, találkozz kortárs szerzőkkel és illusztrátorokkal, próbáld ki a LÜK-öt, találd meg a család új kedvenc történeteit vagy akár már a karácsonyfa alá rejthető meglepetést!


10 éves a Mesemúzeum

Magyar Mesemúzeum - szeptember 30. - október 1.

10. születésnapján a Mesemúzeum előadásokkal, mesékkel, családi koncertekkel, könyvvásárral, kreatív foglalkozással, Csukás-sétával vár benneteket, a büfében pedig a Kipp-kopp palacsintát vagy Rumini kedvenc hot-dogját is megkóstolhatjátok!


Édes Napok Budapest

Szent István tér - szeptember 30. - október 2.

Az év legédesebb hétvégéje, az Édes Napok Budapest, csokoládé és édességünnep idén is várja az édességkedvelőket a Bazilika előtti Szent István téren.


10. Öko születésnapi rendezvény

Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár - október 1., 9.00-13.00

Mimó és Csipek a gyerekekhez hasonlóan mindenre kíváncsiak, folyton kérdeznek, és újabbnál újabb kalandokba keverednek. Tartsatok velük ti is, hogy megtudjátok, mit tehettek Ti magatok Földünk egészségéért! Ismerkedjetek meg barátaikkal is, és hallgassátok meg környezetbarát tanácsaikat!


Tök jó nap! - családi nap

KMO Művelődési Központ - október 1., 9.00-13.00

A KMO már a Halloweenra készül, a hétvégi családi napon csupa rémesen jó programmal várnak benneteket, lesz például töklámpás szépségverseny, a MiaManó Színház manóföldre kalauzol el mindenkit egy vidám, zenés interaktív előadáson, az édesszájúak kézműves bonbont készíthetnek, a „boszorkánykonyhán” pedig bájitalokat és szellemes party-falatokat kínálnak a vendégeknek.


Legkisebbek mozija: Lúdas Matyi (0)

Puskin Kuckó - október 1., 10.00

A klasszikus Fazekas Mihály-mese alapján Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztorfiú története elevenedik meg Dargay Attila mára klasszikussá vált rajzfilmjében. A film igazi csemege. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, ráadásként pedig Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás fantasztikus zenéje csendül fel.


Állatok Világnapja

Rex Állatsziget - október 1., 10.00-17.00

Ünnepeljétek együtt az Állatok Világnapját és a Rex Alapítvány 30. születésnapját! Az egész napos színes programok mellett meglepetések is várnak rátok.


Bognár Szilvia: Titoktok

Magyar Zene Háza - október 1., 10.30

A Titoktok egy varázslatos, képzeletbeli égszínkék kendő, amely csodás dolgokat rejt: hangokat, színeket, illatokat, muzsikát, verset, mondókát... Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Nemes Nagy Ágnes megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetnek bennünket a titkos úton.


Alma Együttes koncert

Pólus Mozi - október 1., 11.00

A családi koncerten az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes sajátos módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak.


Kakaókoncert

BFZ próbaterme - október 1., 14.30 és 16.30

A Fesztiválzenekar gyerekeknek szóló programsorozata közel negyedszázada ad minőségi klasszikus zenei élményt a legkisebbeknek. Az együttes próbaterme nemcsak a műsorra tűzött nagyzenekari művek apró részleteinek kikísérletezésére és kamaramuzsikálásra szolgál, hanem itt zajlik a klasszikus zenéért rajongó következő generációk kinevelése is. A hangverseny után kakaó várja a gyerekeket az előtérben.


Micimackó

FÉM Arts & Café - október 1., 16.00
Figurina Bábszínház - október 2., 11.00 és 15.00

Micimackó, a szerény „csekélyértelmű medvebocs” kalandjai a Százholdas Pagonyban.


Ferihegyi Ikarus Találkozó

Aeropark - október 1-2.

Két nap, amikor nem csak a történelmi repülőgépek játsszák a főszerepet az Aeroparkban. 70 Ikarus, nosztalgiajáratok, időutazás, látványos járműfelvonulás, interaktív programok és élményrepülés.


Állatok Világnapja hétvége

Budakeszi Vadaspark - október 1-2.

Kétnapos, teljes hétvégét átölelő, a felelős állattartást népszerűsítő rendezvény, mely rengeteg, színes programmal vár minden kicsit és nagyot.


15. Nemzeti Vágta

Hősök tere - október 1-2.

Idén 15 éves jubileumát ünnepli a rendezvény, ennek alkalmából különleges programmal készülnek a szervezők: 150 lovas kisgyermek felvonulását élvezheti a közönség, ismét lesz Jótékonysági Sztárfutam, valamint a szokásos látványos lovas bemutatók is színesítik majd az izgalmas versenyt, más meglepetések mellett.


Dunai Regatta - Családi és sport nap

Műegyetem rakpart - október 2., 9.00-18.00

Az első nap továbbra is az egyetemisták összecsapásairól szól, legyen szó akár sárkányhajós, evezős, streetball vagy urban volley bajnokságról. Az újító második nap pedig a családok és a felcseperedő generáció sportolóinak napja, ahol mindegyik nagypályát gyermekek és érdeklődő felnőttek foglalhatják el, és próbálhatják ki tehetségüket.


Állatok világnapja a Csiliben

Csili Művelődési Központ - október 2., 10.00-14.00

A jeles nap apropóján egész napos, gazdag programmal hívják fel a gyermekek figyelmét az állatok védelmének fontosságára, és arra, hogyan óvjuk a környezetünket.


Nagy akarok lenni!

Puskin Kuckó - október 2., 10.00

A kiscica nagy szeretne lenni, mert nem engedi el az anyukája sehová egyedül. Az oroszlán kicsi szeretne lenni, mert vele senki sem játszik, senki sem törődik. Egy találkozásuk alkalmával az erdőben szerepet cserélnek, ebből aztán rengeteg mókás helyzet adódik...


Alapérzelmek a zenében - Szomorúság

Müpa - október 2., 11.00

Alapvető érzelem, a legszívesebben mégis távol tartanánk magunktól: a szomorúság szükségszerű és elkerülhetetlen érzés mindannyiunk életében. Komoly, sőt komor ihletforrás, hiszen a klasszikus zenében nem kell sokáig keresgélni, hogy olyan zeneműveket találjunk, melyek melankolikus hangot ütnek meg.