Családi programok a hétvégére

Márton nap alkalmából számtalan hagyományt felelevenítő program kerül terítékre, a zenétől a színházig szinte mindenhol találunk valamilyen formában libát, szóval kimondhatjuk, hogy ezt a hétvégét egyértelműen a szárnyasok uralják.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) - november 12-13.

6 helyszínen, több mint 30 programelemmel, állandó kiállításokkal, élő történelmi játékokkal, gyerekprogramokkal és libalakomával várja a Skanzen a látogatókat a szezonzáró hétvégéjén.


10. Társasjátékok Ünnepe® és Társasjátékvásár

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont - november 12-13.

Képzelj el egy kétnapos rendezvényt, ahol annyi társasjátékot próbálhatsz ki, amennyit csak szeretnél! A Társasjátékok Ünnepén® nagyszámban vannak jelen a magyar társasjáték-kiadók és - forgalmazók, így a látogatók nem csak ízelítőt kaphatnak a társasjátékok világából, de könnyebben igazodhatnak el a hatalmas kínálatban.


Fényből szőtt mesék - A csillagszemű juhász

Bajor Gizi Színészmúzeum - november 12., 10.00

A sorozat elsősorban óvodás korú gyerekek és szüleik számára kínál kellemes perceket egy-egy szombat délelőtt, mely során a mesék és a muzsika világában barangolhattok.


Legkisebbek mozija: A kuflik és az Akármi (6)

Puskin Kuckó - november 12., 10.00

A harmadik Kuflik mozifilmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi!


Libás nap - Mesehősök növényei

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert - november 12., 10.00 és 11.15

A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak.


Mesélő képek – Családi nap

Magyar Nemzeti Galéria - november 12., 10.00

A Magyar Nemzeti Galéria és a Pagony Kiadó közös családi napján a festményeké és a meséké lesz a főszerep. Vegyetek részt a játékos tárlatvezetéseken, fedezzétek fel izgalmas feladatlapokkal a kiállításokat, és készítsétek el saját sárkányotokat!


Saint-Saëns: Állatok farsangja és Paul Patterson–Roald Dahl: Piroska (és a farkas)

Magyar Zene Ház - november 12., 10.30

A Kabóca Bábszínház és a Mendelssohn Kamarazenekar babaszínházi előadásában a tárgyak 'farsangolnak' Saint-Saëns zenéjére. Tyúkok, kakasok, máskor vízi állatok vagy vadlovak, csigák bukkannak fel a színpadon, miközben egy bolondos oroszlán és egy nyúl próbál eligazodni az állatokká váló tárgyak világában.


Lúdanyó meséi

MOM Kulturális Központ - MOMKult - november 12., 11.00

Lúdanyó ismét mesébe kezd ludacskáival, persze csak azután, hogy a szőrén-szálán elveszett kosarát megtalálta. Ebben a részben meglátogathatjátok a három kismalacot, majd megismerkedhettek az Álommanókkal. Ezek után Hamupipőke is színre lép...


Őszi Csúcstúra a Gyermekvasút körül

Gyermekvasút (Széchenyi-hegy állomás) - november 13., 8.45

November 13-án vasárnap kellemes vezetett egész napos családi kirándulásra invitál a Gyermekvasút a budai hegyekbe.


Családi vasárnap - Ökobanda - játékos könyvbemutató

Millennium Háza - november 13., 10.00

Az ÖkoBanda tagjai ezúttal azt vizsgálják, hogyan szívhatnánk mindannyian tisztább levegőt. Tudtátok, hogy a Földön mintegy 73.000 fafaj él? És miért olyan fontos a méhek szerepe? A MeseTérKép foglalkozásán mindenki elgondolkozhat rajta, hogy milyen fa lenne, s hol élne legszívesebben.


Varázsnapok a Tücsöktanyán – Márton-napi mulatság

Tücsöktanya - november 13., 10.30

A Lóca együttes mesés, interaktív műsora.


A téli tücsök meséi

Eötvös10 Művelődési Ház - november 13., 11.00

A téli tücsök valamikor nyári tücsök volt. De most tél van, hull a hó. És érzi jól, hogy a nyár messze van, de olyan messze, hogy már alig tud visszaemlékezni rá. Így kezdődik a meseregény, melyben a tücsök a szigeten töltött szép nyár emlékeit idézi fel.


Pán Péter

Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ - november 13., 14.00 és 17.00

Wendy és fivérei John és Michael lefekvéshez készülődnek. A kétségbeesett dajka hiába próbálja ágyba parancsolni őket, a gyerekek párnacsatával és játékkal húzzák az időt. Wendy mesélni kezd az álom-manókról testvéreinek, ami után mindannyian mély álomba merülnek. Ekkor repül be a szobába Pán Péter hűséges barátja Csingiling, a huncut tündér...