Heted7 Táborok a Skanzenben

A Skanzen népszerű gyerektáborai egész nyáron (június 28-tól augusztus 27-ig) várják a 6–12 éves gyerekeket.

A szabadtéri múzeum nyári napközis táborába érkezők visszautazhatnak dédanyáik idejébe. Korabeli eszközöket használva, sok-sok játékkal és kézműveskedéssel kerülhetnek közel a régen élt falusi gyerkőcök mindennapjaihoz.

A természetközeli életmód megtapasztalására a múzeum 60 hektáros területe, a kertek, rétek, a patak biztosítanak kiváló lehetőséget. Az árnyas ligetekben a gyerekek a nyári melegben is jól érezhetik magukat, és kiélhetik a mozgásigényüket is.

Forrás: skanzen.hu


A Heted7 táborok tevékenységközpontú foglalkozásaihoz a népi gyerekjátékok, népmesék, népdalok világa ad keretet, a múzeum parasztházai, pajtái, falusi hangulata pedig hátteret. A programok 9 órakor kezdődnek, de a Skanzen már 8 órától várja a táborozókat. A délelőtti játékokat, kézműveskedéseket délutáni pihenés, népmeseolvasás és újabb játék követi.

A kézműves, dramatikus játékos foglalkozások során a gyerekek szórakozva tanulhatnak a régi paraszti múltról, de a közös alkotás és együttlét szabadságát is megtapasztalhatják. További információt a skanzen.hu honlapon találunk, ahol bemutatkoznak a táborok vezetői is.


(via Skanzen Press)

UPDATE:  A Skanzen indít ezenkívül egy Kreatív alkotótábort is július 5. és 9. között, illetve egy Fazekas tábort augusztus 23. és 27. között. Minderről itt találunk további információt.